مدیرعامل موسسه فرهنگی، اطلاعرسانی تبیان: تغییرات جدی در حوزه فضای مجازی در حال انجام است و مهمترین وظیفه دولت حمایت از صیانت فضای مجازی است.
وی افزود: اتفاق دیگری که رخ داد این بود که با تغییر فناوری، از لپتاپ و رایانه به سمت تلفنهای همراه هوشمند حرکت کردیم که علاوه بر محتوا و اطلاعات چیز دیگری به نام ارتباطات شکل گرفت.
مدیر عامل موسسه فرهنگی، اطلاعرسانی تبیان گفت: در عرصه شبکه، دولتها خودشان را یک آرایشی دادند که دولت ناظر به آن کنشهایی را ایجاد کردند، به طور مثال دولت آمریکا اینترنت ملی را راه اندازی کرد که همین اینترنت است، اما برخی از کشورها همچون چین، روسیه، آلمان و ... تلاش کردند که برای خودشان یک نظام مبتنی بر شبکه به وجود آورند.
خجسته افزود: در برخی کشورها مجموعههایی که مسئولیت و وظیفه تکفل بحث ارتباطات را داشتند دو روش را پیش گرفتند، که بخشی از این سرزمینها بر موضوع توسعه ارتباطات رفتند و برخی دیگر به برخورد هوشمندانه با این مهم پرداختند.
وی گفت: در عصر شبکه دولتها به تعریف از خود پرداختند که برخی از آنها وظیفه خود دانستند ارتباطات را توسعه دهند که شروع به انجام این کار کردند و برخی دیگر نیز صرفا به عنوان یک پدیده مهندسی نگاه نکردند، بلکه این مهم را یک پدیده فناوری و اجتماعی دیدند و برای آن قوانین و الزاماتی گذاشتند.
خجسته افزود: در موضوع پلتفرمها ما با یک موضوعی روبرو هستیم، به طور مثال، اپل یکدفعه تصمیم میگیرد تا در اپاستور خود دیگر اجازه به کسبوکارهای ایرانی را ندهد و در این هنگام کسبوکارهای ایرانی دچار مشکل میشوند، حال اینجا چه کسی و یا چه سازمانی باید از این کسبوکارها حمایت کند؟
مدیر عامل موسسه فرهنگی، اطلاعرسانی تبیان گفت: این مسئله صرفا در بحث کسبوکارها در فضای مجازی خلاصه نمیشود بلکه در بحث محتوا هم ما این مسئله را شاهد هستیم.
وی افزود: به طور مثال میتوان به ماجرای قهرمانی به نام شهید سلیمانی اشاره کرد که به خاطر عرض ارادت به او در پلتفرمی به نام اینستاگرام در ابتدا به شما اخطار داده و سپس شما را مسدود میکند؛ کاری که دولت باید انجام دهد حفاظت از صیانت فضای مجازی است.