مطالعات نشان داده که قهوه اثرات مفید بسیاری بر سلامت انسان دارد، اما همچنان بحثهای زیادی در مورد اینکه نوشیدن چه مقدار قهوه در روز مفید و بی خطر است وجود دارد.
به گزارش گروه وبگردي خبرگزاري صدا و سيما، در طول قرن هفدهم، نوشیدن قهوه با مجازات مرگ همراه میشد. در آن دوران، باور عمده بر این بود که قهوه اثراتی تکان دهنده بر مغز و ذهن انسان دارد، اما امروزه هر چقدر که بخواهیم میتوانیم قهوه بنوشیم. در ادامه این مطلب میخواهیم در این مورد صحبت کنیم که چند فنجان قهوه در روز بی خطر بوده و چه مقداری میتواند خطرناک باشد.
بهترین مقدار قهوه برای سلامت قلب
گروهی از محققان در آلمان دریافته اند که کافئین باعث میشود سلولهای موجود در رگهای خونی به شکلی خاص واکنش نشان دهند. در واقع کافئین کارکرد این سلولها را بهبود بخشیده و باعث میشود کارکردی شبیه سلولهای جوان داشته باشند. محققان بر این باورند که مقدار بهینه قهوه که قلب را جوان نگه میدارد ۴فنجان در روز است.
قهوه نوشان طول عمر بیشتری دارند
در طی سالها تحقیق، محققان متوجه شده اند که مصرف مداوم و مرتب قهوه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای خاص میشود، از جمله بیماریهای قلبی، سکته، جراحت ها، بیماریهای تنفسی، عفونتها و دیابت. مطالعه صورت گرفته روی ۴۰۰،۰۰۰ نفر در ایالات متحده نشان داده افرادی که هر روز قهوه مینوشند کمتراز دیگران در خطر مرگ در اثر عوامل طبیعی قرار دارند.
در طول قرن هفدهم، نوشیدن قهوه با مجازات مرگ همراه میشد. در آن دوران، باور عمده بر این بود که قهوه اثراتی تکان دهنده بر مغز و ذهن انسان دارد
در مصرف قهوه زیاده روی نکنید
با وجود تمام فواید نوشیدن قهوه، اگر در این کار زیاده روی کنید، فواید آن کاهش یافته و میتواند حتی برایتان خطرناک نیز باشد. افرادی که به طور مرتب در نوشیدن قهوه زیاده روی میکنند ممکن است در حال مهیا کردن بدن خود برای بیماریهای خاص باشند. نوشیدن بیش از ۶ فنجان قهوه اسپرسو در طول روز و به طور مرتب میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را تا ۲۲ درصد افزایش دهد.
چه چیزی باعث ناسالم شدن قهوه میشود
اگر روزانه بیش از ۶ فنجان قهوه مینوشید این تنها کافئین نیست که برای سلامتتان مضر است. بسیاری از قهوه دوستان این نوشیدنی خود را پر از شکر و خامه میکنند که کالری و چربی زیادی به آن اضافه میکند و این موضوع میتواند بر خطرات زیاده روی در نوشیدن قهوه بیفزاید. اگر چه نوشیدن مقدار مناسب قهوه سیاه خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد، اما اضافه کردن سیرین کننده ها، خامه و طعم دهندهها میتواند سطح قند خون را افزایش دهد