برخلاف تصور بسیاری از افراد، سرطان معده با وجود خطرناک بودن، در صورت تشخیص زودهنگام درمان میشود.
ب
وی گفت: سرطان معده اغلب با مشکلات معمول و به نسبت بی خطر معده، مانند حالت تهوع عادی، اشتباه گرفته میشود و این یکی از دلایل خطرناک بودن این بیماری محسوب میشود.
دکتر ایلامی با اشاره به مصرف سیگار و الکل به عنوان دو عامل خطر ابتلا به سرطان معده اظهار داشت: همچنین به طور کلی، افراد بالای ۴۰ سال و افرادی که سابقه فامیلی ابتلا به سرطان یا سابقه جراحی معده دارند، بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان معده هستند.
وی گفت: هر چند اغلب این بیماری زمانی تشخیص داده میشود که شرایط بیمار وخیم است، اما گروههای در معرض خطر باید از سوی پزشک مورد معاینه منظم و دورهای قرار بگیرند، زیرا در صورتی که سرطان در مراحل ابتدایی شناسایی شود، امکان درمان وجود دارد.
ایلامی افزود: تشخیص بیماری با استفاده از آندوسکوپی، سی تی اسکن و نمونه برداری انجام میشود.
وی گفت: اگر در مراحل اولیه بیماری، زخم بدخیمی در معده دیده شود، با اقدامات آندوسکوپیک میتوان زخم را برداشت و در صورتی که بیماری کمی پیشرفتهتر باشد، با عمل جراحی یا شیمی درمانی و رادیوتراپی بیمار را تحت مراقبت و درمان قرار داد، اما در مراحل پیشرفته بیماری، تنها میتوان از درمانهای تسکینی دارو و شیمی درمانی برای کاهش درد و عوارض بیماری بهره گرفت.
دکتر ایلامی با اشاره به اینکه سرطان معده یکی از شایعترین سرطانهای گوارش است، افزود: این بیماری در مجموع، جزو سرطانهای شایع در مردان و بانوان ایرانی است و سالانه سبب مرگ و میر تعداد بسیاری از هموطنان میشود.
وی با بیان اینکه زمینه ابتلا به سرطان معده به طور قابل توجهی به شیوه زندگی و نوع تغذیه وابسته است، گفت: مطالعات نشان داده ایمنی در برابر سرطان معده با حفظ و رعایت بهداشت و شست و شوی دقیق مواد غذایی، استفاده از غذاها به صورت آب پز، نگهداری از غذاها در یخچال و نه در محیط باز، مصرف قابل توجه میوه و سبزی و کاهش مصرف غذاهای دودی و نمک سود شده، میتواند در کاهش ابتلا به سرطان معده بسیار موثر باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه هشدار داد: مصرف زیاد گوشت دودی، نمک، مصرف زیاد ترشی و غذاهایی که بیرون از یخچال نگهداری شده اند، در ایجاد سرطان معده نقش دارند.