پنج شنبه ۹ بهمن
ناپدید شدن صدها آواره روهینگیا در اردوگاهی در اندونزی
صدها عضو اقلیت مسلمان روهینگیا در یک اردوگاه آوارگان در اندونزی ناپدید شده اند و گمان میرود این افراد قاچاقی به مالزی منتقل شده باشند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مقامات و منابع آگاه پنجشنبه اعلام کردند صدها عضو اقلیت مسلمان روهینگیا در یک اردوگاه آوارگان در اندونزی ناپدید شده اند و گمان میرود این افراد قاچاقی به مالزی که در جوار اندونزی قرار دارد، منتقل شده باشند.
این هفته فقط ۱۱۲ آواره در اردوگاه موقتِ واقع در لهوکسوماو در ساحل شمالی اندونزی باقی مانده است، در حالی که از ماه ژوئن تا سپتامبر سال گذشته حدود ۴۰۰ آواره وارد این اردوگاه شده بودند.
نه مقامات محلی و نه سازمان ملل از سرنوشت این آوارگان که از اقلیت مسلمان بدون تابعیت میانمار هستند اطلاع ندارند. بیم آن میرود این آوارگان برای عبور از تنگه مالاکا و ورود به مالزی از قاچاقچیان کمک گرفته باشند.
رادوان جمیل، رئیس کارگروه روهینگیا در لهوکسوماو گفت: هنوز نمیدانیم آنها کجا رفته اند. اما اگر آنها هر راهی برای فرار پیدا کنند، این کار را میکنند. چون هدفشان این است.
اقدام سال ۲۰۱۷ ارتش میانمار در سرکوب اقلیت روهینگیا - که ماموران تحقیق سازمان ملل آن را به منزله نسل کشی دانستند- ۷۵۰ هزار عضو این گروه قومی را وادار به فرار از مرز به سوی منطقه کاکس در بنگلادش کرد، و بسیاری از آنها در آنجا از اردوگاهها سر در آوردند.
از آن زمان تاکنون هزاران تن از آنان به قاچاقچیان پول داده اند تا آنها را از بنگلادش بیرون ببرند و برای رسیدن به اندونزی و مالزی، سفرهای هولناک و طولانی را تحمل کنند که با بیماری، کتک خوردن به دست قاچاقچیان و جیرههای غذایی بسیار اندک همراه است.
به گفته مقامات، دست کم ۱۸ عضو اقلیت روهینگینا و بیش از ۱۲ قاچاقچی به تازگی چندصد کیلومتر دورتر در شهر مدان- که در جنوب اردوگاه مزبور واقع است و گذرگاههای غیرقانونی برای ورود به مالزی در آن واقع است- به دست پلیس دستگیر شدند. بنا بر اعلام کمیساری عالی آوارگان سازمان ملل از آوارگان خواسته شده است با توجه به خطراتی که در سفر وجود دارد، اردوگاه را ترک نکنند. اما میترا سوریونو، سخنگوی این نهاد گفت: با وجود تلاشهای مستمر ما برای یادآوری به آنها درباره خطراتی که ممکن است با ترک اردوگاه با کمک قاچاقچیان با آن رو به رو شوند، آنها این کار را کردند. اما باید به یاد داشته باشیم که بسیاری از آنها در کشورهای دیگری همچون مالزی بستگانی دارند. شاید این یکی از دلایلی باشد که آنها به سفر خود ادامه دادند.
گروههای مدافع حقوق بشر دولت اندونزی را مقصر دانستند، چرا که از ماه گذشته که آوارگان روهینگیا تحت کنترل کمیساری عالی آوارگان سازمان ملل قرار گرفتند، تدابیر امنیتی را در اردوگاه به شدت کاهش داد.
اسامه حمید، رئیس دفتر عفو بین الملل در اندونزی گفت: با اینکه اندونزی از امضاکنندگان کنوانسیون بین المللی مربوط به آوارگان نیست، این اقدام نقض تعهدات این کشور برای حفاظت از آوارگان است.