رئیس کل سازمان توسعه تجارت: استان یزد رتبه هفتم را در تعداد صادرکننده و رتبه سیزدهم را از نظر تعهدات ارزی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، حمید زادبوم در سومین جلسه آنلاین انجمن مدیران صنایع و معادن استان یزد با اشاره به زبانزد بودن استان یزد در برخی عرصههای خاص تولید گفت: مدیریت درست ۴۰ درصد تولید ناخالص در اختیار وزارت صمت از مهمترین وظایف این وزارتخانه است.
وی با اشاره به مستقل بودن وزارت معدن در برخی کشورها افزود: شدت فشارهای تحریمی بر ایران در دو سال گذشته افزایش یافت و سبب شد تصمیم گیریها در زمینه ارز واردات و صادرات تغییر کرده و صادرات مشمول تعدد ارزی شود که البته رفع تعهد ارزی نیز انجام شد و آرامش را به تجارت برگرداند.
زادبوم ادامه داد: از فروردین ۹۷ تا آذر ۹۹ حدود ۵۸ میلیارد یورو صادرات تعهد ارزی را احصا کردیم که ۱۸ میلیارد یورو از تعهدات ارزی صادرکنندگان باقی مانده و اغلب مانده تعهدات ارزی هم مربوط به غیر تولیدیها است.
وی خاطرنشان ساخت: ۴۹ درصد صادرکنندهها کارت بازرگانی داشتند و مابقی هم مزرنشین یا پیله ورها بودند. در زمینه ایفای تعهدات ارزی هم ۹۲ درصد تولیدکنندگان بودند که نشان میدهد دغدغه صادرات و ایفای تعهدات بیشتر در تولیدکننده بیشتر بوده است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت در خصوص رتبه استان در صادرات گفت: استان یزد از نظر تعداد صادر کننده رتبه هفتم کشور، از نظر تعهدات ارزی رتبه ۱۳ و در تعهدات ایفا شده به کل تعهدات استان رتبه هشتم را در کشور دارد.
وی گفت: تعهدات ارزی از سال ۹۸ به بعد بر مبنای واردات برای خود و آزاد شدن استفاده از ارز اشخاص برای واردات انجام شد که این صرفا برای واردات اقلام مورد نیاز تولید کننده، شامل قطعات و یا مواد اولیه بوده و کلیه اقلام هم در سایت وزارت صمت بارگذاری شده است.
زادبوم از تلاش برای تامین مواد اولیه خبر داد و تصریح کرد: تاکنون در ۲۹ گروه رشد تولید داشتیم، بنابراین تولید برای رقابت باید تقویت شود چرا که رفتن به سمت استانداردهای تجارت بین الملل به نفع ما است و تجارت آزاد ما نباید تولید کننده را بترساند.
وی با تاکید بر اینکه بیشترین ممنوعیت کالای وارداتی در منطقه را برای حمایت از تولید داخل داریم، افزود: بستن کامل مسیر واردات ممکن است سبب افزایش قاچاق شود. اگر تولید کننده توان تامین داخل را داشته باشد و به دنبال انحصار طلبی نباشد امکان توقف وادرات در برخی محصولات وجود دارد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه مذاکرات ما با اوراسیا به زودی آغاز میشود، تأکید کرد: صادرات به اوراسیا با وجود تحریم و شیوع کرونا افزایش صادرات افزایش داشته و برای ارمنستان و روسیه رایزن بازرگانی تعیین شدند، ولی این امکان هنوز در کشور بلاروس، قزاقزستان و قرقیزستان فراهم نشده است.