آنفلوانزای فوقحاد پرندگان را جدی بگیرید
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خطاب به مرغداران گفت: رعایت توصیههای بهداشتی و قرنطینهای مهمترین راهکار جهت مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است.
به گزارش گروه اجتماعی
خبرگزاری صدا وسیما مرکز زنجان ؛مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه تاکنون هیچ موردی از ابتلا به آنفلونزای فوق حاد پرندگان در استان زنجان گزارش نشده است بر رعایت نکات بهداشتی و قرنطینهای در نگهداری طیور صنعتی و طیور بومی روستایی تاکید کرد.
حاج کاظمی افزود: رعایت بهداشت فردی توسط صاحبان پرندگان زینتی مانند شستن دستها و دفع بهداشتی فضولات پرندگان مذکور گامی مؤثر در پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان است.
وی گفت: در صورتی که یک واحد مرغداری دچار تلفات و خسارات شود اولین اقدام مهم که بایستی انجام دهد اطلاع به دامپزشکی شهرستان مربوطه است چرا که بازرسان دامپزشکی جهت کنترل بیماری اقدام میکنند تا از سرایت بیماری به واحدهای دیگر جلوگیری بعمل میآورند.
حاج کاظمی ضمن تاکید بر خسارتهای بالقوه اقتصادی، بهداشتی و اجتماعی این بیماری، افزود: رعایت موارد زیر بطور اکید به پرورش دهندگان طیور توصیه می شود.
۱- به هر طریق ممکن از ارتباط پرندگان داخل سالن، دان و آب مصرفی با پرندگان وحشی و آزاد پرواز و فضولات آنها جلوگیری کنند. در این ارتباط لازم است انبار دان و سالن پرورش برای اینگونه پرندگان غیر قابل نفوذ باشد و محوطه مرغداری فاقد هرگونه جاذبهای برای ورود پرندگان وحشی باشد. ریخت و پاش دان و رها سازی کود در محوطه و وجود آبگیر و تجمع آب به هر شکل این جاذبه را ایجاد کند.
۲- از رفت و آمد غیر ضروری جلوگیری کرده و در صورت لزوم با رعایت کامل موارد بهداشتی تردد انجام شود.
۳- تعویض کفش، لباس و دوش گرفتن در هنگام ورود به مزرعه (شامل کارگران و بازدید کنندگان) ضروری است.
۴- حوضچه ضدعفونی درب ورودی مزرعه و ورودی سالنها را فعال نگه دارید و در هنگام ورود به سالن شستن دستها با آب و صابون و ضدعفونی آنها و تعویض کفش یا حداقل برسکشی کف چکمه با مواد ضد عفونی کننده ضروریست.
رعایت بهداشت و اصول قرنطینه در ورودی سالن به مراتب از محوطه با اهمیتتر است بطوریکه از آلوده نبودن کلیه وسایل، مواد، آب، دان و افراد ورودی به سالن باید اطمینان حاصل کنید.
۵- از رفت و آمد خودروها به داخل محوطه پاک جلوگیری شود و در موارد بسیار ضروری نسبت به ضدعفونی قسمتهای بیرونی خودرو به صورت کامل اقدام شود.
۶- خودرو حمل تخم مرغ، کارتن تخم مرغ و دان قبل از ورود به مزرعه و یا بارگیری در مبدا مورد شستشو و ضد عفونی قرار گیرد.
۷- در واحدهای تخمگذار ترتیبی اتخاذ شود تا تخم مرغ خوراکی به گونهای به بیرون از مرغداری انتقال یابد که خودرویی وارد محوطه پاک نشود.
۸- کلیه رفت و آمدهای افراد و نهادهها به واحد را ثبت و ضبط کنید.
۹- از حضور در بازار پرندگان زنده، محلهای پرورش طیور، پارک پرندگان و به طور کلی محل تجمع پرندگان غیر از واحد خودتان خودداری کرده و ترتیبی اتخاذ کنید تا پرسنل واحد نیز همین ممنوعیت را اجرا کنند.
۱۰- از ورود پرنده جدید به واحد (بویژه در مزارع مرغ مادر) خودداری کنید و به گونهای برنامه ریزی شود که حتی الامکان کل گله هم سن باشد.