پشت میز نشینی و کار با کامپیوتر، بخش جدایی ناپذیر زندگی مدرن و زیستن در قرن ارتباطات است، اما بهتر است بدانید نشستن طولانی باعث بروز بیماری ها و مشکلات زیادی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ اگر کارتان طوری است که مجبورید ساعاتی را پشت میز بشینید باید بدانید که افراد
نشستن طولانی مدت پشت میز حتی برای کسانی ورزش منظم انجام می دهند ضرر دارد و آسیب زیادی به مهره های گردن و کمر وارد می کند. حفظ سلامتی در شرایط خاص کار سختی است کسانی که ساعتهای زیادی در روز پشت میز می نشینند ،کار دشواری خواهند داشت.
نتایج برخی از تحقیقات نشان می دهد پشت میزنشینی، یکی از مهم ترین عوامل ابتلا به اضافه وزن و چاقی است؛ استرس، بیماری های مفصلی و بسیاری از بیماری های دیگر نیز از جمله عوارض پشت میزنشینی به شمار می روند.
کمر درد،پا درد،گردن درد،عدم تمرکز، افسردگی،ذخیره چربی بیشتر، چاقی، فشار خون، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان و... همه این ها از آثار ساعتها پشت میز نشستن، آن هم بدون تحرک است.
اگر شما هم به خاطر شغل و حرفه تان مجبورید ساعات زیادی از روز را پشت میز کار بگذرانید، توصیه محققان به شما این است که با رعایت نکات زیر بیشتر به فکر سلامتی تان باشید و جلوی بیماری های ناشی از پشت میزنشینی را بگیرید:
-هنگام کار با کامپیوتر، باید سر و گردن تان به طور مستقیم رو به روی مانیتور قرار داشته باشند. در غیر این صورت و با خم نگه داشتن سر و گردن تان به مدت طولانی، دچار گردن درد خواهید شد.
-به منظور پیشگیری از گردن درد، بهتر است هر چند دقیقه یک بار، چند ثانیه ورزشهای مناسب برای گردن را انجام دهید و گردن تان را به طرفین بچرخانید.
-هنگام نوشتن یا کار با کامپیوتر، آرنج خود را در نزدیکترین حالت به بدن قرار دهید؛ آن هم در وضعیت ۹۰ یا ۱۲۰ درجه.
- سعی کنید موقع انجام کار، بازوها و شانه هایتان را در وضعیتی کاملا راحت قرار دهید و آنها را خیلی بالاتر یا پایینتر از سطح میز کارتان نبرید.
-کف پاهای تان باید کاملا چسبیده به زمین باشد و اگر صندلی تان بلند است و پاهای تان به زمین نمیرسد، بد نیست که از یک زیرپایی استفاده کنید.
-بهتر است که کفی و تکیه گاه صندلی تان فوم دار باشد، نه چوبی یا آهنی. این طوری فشار کمتری به کمرتان وارد میشود و دیرتر خسته میشوید.
|
هر ۲۰ دقیقه یک بار، از جای تان بلند شوید و چرخی بزنید
بر اساس نتایج تحقیقات دانشمندان، بدن هر فرد فقط ۲۰ دقیقه می تواند تحمل قرار داشتن در یک وضعیت ثابت را داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یک بار، از جای تان بلند شوید و مدت ۳۰ ثانیه قدم بزنید، یا بدن تان را کش و قوس دهید.
نمایشگر کامپیوترتان را در وضعیت مناسبی قرار دهید تا چشم یا مفاصل گردن تان اذیت نشوند
وضعیت مناسب یعنی اینکه نمایشگر درست روبه روی شما به فاصله ۵۰ سانتی متر از چشم تان قرار داشته باشد و صفحه نمایشگر رو به پنجره هم نباشد تا انعکاس نور بیرون روی نمایشگر، چشم های شما را اذیت و خسته نکند. در ضمن، بد نیست که برای جلوگیری از خشکی یا سوزش چشم، مدام به صفحه کامپیوتر زل نزنید و هر ۱۵ دقیقه یک بار، دست از کار با کامپیوتر بکشید.
انجام حرکات کششی برای کسانی که ساعتها پشت میز مینشینند از اهمیت زیادی برخوردار است.
مراقب گردن تان باشید
به منظور خم شدن کمتر گردن تان هنگام تایپ کردن، بهتر است که از وسیله ای برای نگهداری کاغذها در کنار صفحه کلید استفاده کنید.
اجتناب از آسانسور و استفاده از پله ها:
آیا روزانه ده هزار گام برمیدارید؟ ۱۰ هزار گام یک مقدار خوب است که بزرگسالان سالم باید داشته باشند. این کار به نظر دشوار است. اگر تمام روز در میز کار خود هستید؛ بنابراین از آسانسور استفاده نکنید و پلهها را بالا بروید. دورتر از محل کار خود پارک کنید. هنگامی که به پشت میز میروید، به اطراف سر بزنید؛ و گامهای روزانه خود را بیشتر کنید.
حرکت در اطراف دفتر می تواند دشوار باشد، بنابراین مهم است که از فرصت استفاده کنید و از پشت میز بیرون بیایید. به خصوص زمانی که می خواهید با تلفن صحبت کنید. حرکت کنید، حرکات کششی انجام دهید.
از دست دادن وزن، جوان شدن، و باهوش شدن این فقط سه مزیت از ۱۲ واقعیت غیر منتظره در مورد آب آشامیدنی است. به علاوه، موجب می شود به دلیل نوشیدن آب کمی تحرک داشته باشید پس در محل کار خود آب فراوان بنوشید.
زمان برگشتن به خانه پیاده روی کنید
در نهایت هم این ما هستیم که باید تصمیم بگیریم آیا می خواهیم درست بنشینیم تا سالم بمانیم، یا اینکه با تنبلی، تسلیم بیماری های مختلف شویم و یک عمر عذاب بکشیم.