رئیس کل دادگستری استان اردبیل
اجازه تغییر کاربری اراضی کشاورزی را نمیدهیم
رئیس کل دادگستری استان اردبیل گفت: اجازه تغییر کاربری اراضی کشاورزی در استان و تبدیل آن به کاربریهای غیرمولد را نخواهیم داد.
مقابله جدی با ویلا سازی به جای تولید کشاورزی
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل عتباتی در آیین تجلیل از فعالان حفاظت از اراضی کشاورزی افزود: تغییر کاربری اراضی کشاورزی مگر در موارد استثنایی غیرقانونی است و اجازه نمیدهیم که این اراضی که بستر تولید و تامین امنیت غذایی کشور به شمار میرود، با ویلاسازی، خانهباغ سازی و ساخت و ساز غیرمجاز و شخصی تخریب شود.
استفاده از فناوریهای الکترونیک برای حفاظت از اراضی کشاورزی
وی با تاکید بر توجه به روشهای نوین مراقبت از اراضی ملی به خصوص تامین بستر پایش الکترونیک، خواستار تقویت یگان حفاظت از منابع ملی و طبیعی شد و بیان کرد: در این زمینه باید از ظرفیت قانون ممنوعیت تغییر کاربری اراضی کشاورزی بیشتر استفاده کنیم.
عتباتی با انتقاد از فعالیت خارج از موازین قانونی برخی تعاونیهای مسکن ادارات در استان و خرید و فروش زمینهای کشاورزی اطراف شهرها با قصد تغییر کاربری گفت: فروش زمین و اراضی کشاورزی به شکل قطعه بندی شده در تعاونیهای مسکن، از مصادیق کلاهبرداری بوده و با کسانی که اقدام به این عمل کنند، برخورد میشود.
وی با هشدار درباره غفلتهای احتمالی در اجرای طرحهای توسعهای و سرمایهگذاری اظهارکرد: باید دقت شود که در این امر، اراضی کشاورزی مرغوب فدای اجرای طرحها نشود.
رئیس کل دادگستری استان خواستار اعطای حقوق و اراضی مالکانه عشایر ساکن در محدوده اجرای طرح پایاب سد خداآفرین در منطقه مغان شد و گفت: در این امر ضمن توجه بر ضرورت واگذاری اراضی بحق عشایر منطقه، باید دقت شود که زمینخواری اتفاق نیفتد و حقی از کسی پایمال نشود.
عتباتی بر ضرورت اجرای طرح کاداستر و حدنگاری اراضی کشاورزی در سطح استان اردبیل تاکید کرد و افزود: با اجرای این طرح و تثبیت مالکیت مردم بر زمینهای کشاورزی با اخذ سند تک برگی با محدوده دقیق، پروندههای ورودی به مراجع قضایی استان نیز به شکل قابل ملاحظهای کاهش خواهد یافت.
دراین مراسم رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز با اشاره به مستندنگاری ۴۲۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان به منظور جلوگیری از تداخل اراضی ملی با اراضی کشاورزی گفت: تاکنون بیش از ۳۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از این اراضی رفع تداخل شده و از مرتع به زراعت برگشته است.
نیکشاد بیان کرد: در اجرای طرح کاداستر بیش از ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان اردبیل توسط ۶ پیمانکار در حال حدنگاری و صدور سند تک برگی است.
مدیر امور اراضی استان اردبیل نیز با بیان اینکه تاکنون برای ۳۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان سند تک برگی صادر شده است گفت: در سطح کشور شهرستان پارسآباد در شمال استان اردبیل بیشترین سهم را در اجرای این طرح و تایید نهایی پرونده حدنگاری اراضی کشاورزی داشته است.
میرزایی بیان کرد: هم اکنون اقدامات لازم برای حدنگاری ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی در شهرستانهای اردبیل، نیر و نمین نیز آغاز شده و آماده عقد قرارداد برای اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی است.
وی افزود: ۳۷ هزار و ۶۴۸ هکتار از اراضی ناخالص ملی کشور در شمال استان اردبیل برای اجرای شبکه پایاب سد خدافرین اختصاص یافته که بیش از ۱۰ هزار هکتار آن جزو اراضی ملی است و تاکنون حدود پنج هزار و ۵۰۰ هکتار از این اراضی از طریق واگذاری به بهرهبرداران به زیر کشت رفته است.
دراین مراسم ازتعدادی از مدیران، کارشناسان، قضات، فرمانداران و عوامل اجرایی دخیل در حفاظت و حراست از اراضی کشاورزی استان تجلیل شد.
استان اردبیل ۱۸ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد، اراضی زراعی استان ۷۷۸ هزار هکتار است که ۵۱۵ هزار هکتار آن به صورت دیم و ۲۲۵ هزار هکتار آن نیز به صورت آبی کشت میشود، وسعت باغهای این استان ۳۹ هزار هکتار است.