عضو هیئت تنظیم بازار برق ایران گفت: بیشترین یارانه انرژی را پرداخت میکنیم و بخش برق بیشترین یارانه را در ایران پرداخت کرده است.
علی حسینی، به استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای کمک به توسعه برق تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: یارانههای انرژی و نبود سیاستگذار و تصمیمگیر واحد در بحث برق مشکلاتی ایجاد کرده است.
معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) نیز در این نشست گفت: انرژیهای تجدیدپذیر هنوز در کشور ما جایگاه خود را بهدست نیاورده است که دلیل آن نیز شاید نبود باور به توسعه هرچه بیشتر این انرژی است.
محمد ساکتین افزود: بخشهایی از کشور را شناسایی کردهایم که میتوانیم انرژی تجدیدپذیر در آنجا تولید کنیم، همچنین معتقدیم وابستگی تولید برق به سوختهای فسیلی باید کمتر شود، یا از آن فاصله گرفت.
در ادامه اسدالله صبوری، عضو هیئت مدیره سندیکای شرکتهای تولیدکننده برق، با بیان اینکه وزارت نیرو نباید با بخشخصوصی رقابت کند، گفت: ۵۶ درصد برق کشور را غیردولتیها تأمین میکنند که البته مطالباتی نیز از وزارت نیرو دارند و با مشکلات نقدینگی نیز روبهرو هستند و باید با راهکارهایی این چالشها را برطرف کرد.
حسن مردانی، کارشناس مسئول سرمایهگذاری دفتر سرمایهگذاری و تنظیم مقررات بازار آب و برق وزارت نیرو در این نشست با بیان اینکه انرژی تجدیدپذیر بدون شک گران است، گفت: همه خواهان هوایی پاک هستند، البته داشتن هوای پاک هزینه دارد و باید برای آن نیز هزینه پرداخت کرد.
وی افزود: سالانه ۷۳ هزار میلیارد تومان نیاز به سرمایهگذاری در بخش برق داریم که البته بسیاری از شرکتها مطالباتی در این حوزه دارند که چالشی برای سرمایهگذاری ایجاد میکند.