پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای نخستین بار موفق به تولید و عرضه مکمل بهبود سندرم متابولیک بر پایه گیاه زرشک با نام تجاری "گلوکوبر" شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، مدیر گروه داروسازی سنتی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:
دکتر سیداحمد امامی افزود: کپسول گلوکوبر یک فرآورده طبیعی حاوی عصاره تغلیظ شده ریشه و ساقه گیاه زرشک است که با داشتن مواد موثر متعدد از طریق مکانیسمهای مختلف به کنترل و بهبود این شرایط خطر آفرین کمک میکند.
وی گفت: سندروم متابولیک شامل مجموعهای از اختلالات شامل فشارخون بالا، قند خون بالا، چربی بالای دور کمر و سطوح غیرطبیعی کلسترول یا تریگلیسیرید است که متاسفانه به شکل پیش روندهای در حال شیوع است.
دکتر سیداحمد امامی افزود: تغییر سبک زندگی سالم و نبود تحرک کافی و انجام ندادن فعالیتهای فیزیکی روزانه، مصرف دخانیات، مصرف انواع فستفودها و قندها، نوشابههای گازدار و آبمیوههای غیر طبیعی، افزایش مصرف چربی و نمک در رژیم غذایی و استرس زنگ خطری برای ایجاد سندرم متابولیک و در پی آن بیماریهای قلبی، عروقی و دیابت به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان فضل دارو نیز درخصوص روند تولید فراورده دارویی گلوکوبر گفت: شرکت دانش بنیان فضل دارو خیام خراسان در سال ۱۳۹۷ به همت جمعی از اساتید و دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با تکیه بر دانش فنی داروسازی شکل گرفته است.
دکتر کامران شورگشتی افزود: این محصول پس از طی مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو در آذرماه ۱۳۹۹، برای نخستین بار توسط این شرکت تولید و به بازار دارویی کشور عرضه گردیده است.
وی کنترل اضافه وزن و چاقی، کاهش مقاومت به انسولین، کنترل قندخون، کنترل و پایش چربی و فشارخون، سم زدایی و تقویت عملکرد کبد در عارضه کبد چرب غیرالکلی را از دیگر ویژگیهای فراورده تولیدی گلوگوبر اعلام کرد.