معاون تربیت و آموزش ارتش با بیان اینکه محتوای آموزشی ناظر بر حوزه تواناییها و نیازها و امر بسیار پیچیدهای است، گفت: پیش از پیروزی انقلاب در این زمینه به ارتش، آموزشی داده نشده بود.
وی ادامه داد: وقتی فرآیند کلی را مشاهده میکنیم، چون آموزش هنر جنگیدن تقریباً قاعده ثابت و کلاسیک در عرصه جهانی دارد، پس روی یک مدار مشخصی در حال حرکت است، اما ابزار آن تغییر میکند.
معاون تربیت و آموزش ارتش افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی دلیل اینکه این ابزارها شیوهها و متدهای برنامهریزی را از طریق روش غربی و آمریکا انجام میدادند، مستشارانی بودند که این فرآیند را برای ایران برنامهریزی میکردند و ارتش ایران بهعنوان عناصر اجرایی تنها اجرا میکرد.
امیر سرتیپ شیخ خاطرنشان کرد: در واکاوی اسناد و مدارک مشاهده میکنیم که مسائل به صورت دیکته شده در قالب برنامه در اختیار ارتش ایران قرار میگرفت؛ به عبارتی طراحی آموزش نداشتیم، اما برنامهریزی آموزش وجود داشت، این کاری بود که ایران را در فرآیند محتواسازی و متونسازی و طراحی آموزش هدفمند آموزش نداده بودند و تنها در قالب برنامه آموزشی در شکل چارت برنامه ابلاغ شده بود.
معاون تربیت و آموزش ارتش بیان کرد: محتوا معمولاً ناظر بر حوزه تواناییها، قابلیتها و نیازهاست که بخش ممیز طراحی است و این امر بسیار علمی و پیچیدهای است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در این زمینه به ارتش آموزشی داده نشده بود، اما خوشبختانه امروز در این زمینه ارتش جمهوری اسلامی ایران پیشرو است و کلیه تخصصهای ارتش جمهوری اسلامی ایران پس از تولید محتوا در چرخه نظام آموزشی با ماموریت هم گرا میشود.