وزیر راه و شهرسازی و رئیس کمیسیون ملی ایمنی راهها گفت: خودروهای تولید داخل، استاندارد است، اما از صنعت خودرو سازی انتظار داریم ایمنی تولیدات خود را افزایش دهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای محمد اسلامی در حاشیه نشست ۱۱۳ کمیسیون ایمنی راهها به روند نزولی تلفات جادهای در کشور اشاره کرد و افزود: معتقدیم تولیدات خودروسازان استانداردهای داخلی مصوب سازمان ملی استاندارد را پاس میکنند تا شماره گذاری شوند، اما انتظار داریم که خودرو سازان نیز به موضوع ارتقای کیفیت و ایمنی محصولات خود متعهد باشند.
وی در خصوص روند کاهشی تصادفات و تلفات جادهای گفت: تصادفات و تلفات جادهای که در سالهای ۹۵ و ۹۶ کاهش داشت در سال ۹۷ دوباره رشد کرد، اما سال گذشته با مجموعه اقدامات و همکاریهای پلیس راه و سازمان راهداری، رشد تلفات جادهای متوقف شد و آمار تصادفات نیز کاهش یافت.
وی افزود: امسال نیز تلفات جادهای حدود ۲۰ درصد کاهش داشت و به همین میزان هم تصادفات جادهای کم شد، اما باید به این امر توجه کرد که ۸۶ درصد تصادفات جادهای به دلیل خواب آلودگی و توجه نکردن راننده به جلو است.
اسلامی با اشاره به لزوم فرهنگ سازی در عرصه ترافیک برای رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی گفت: با ورود دستگاههای فرهنگی و آموزشی نظیر وزارت آموزش و پرورش به حوزه ایمنی جادهای و مطرح کردن موضوع ایمنی راهها در سامانه شاد که با استقبال دانش آموزان نیز روبرو شد، شاهد کاهش تلفات جادهای بوده ایم.
وزیر راه و شهرسازی افزود: همزمان با اقدامات فرهنگی، اقدامات فنی هم در سطح جادهها انجام دادیم که رفع ۲۵۱ نقطه حادثه خیز جادهها در سالهای ۹۸ و ۹۹ از این جمله است و تاکنون ۲۰۰ نقطه حادثه خیز جادهها نیز اصلاح شده است و در بقیه موارد نیز با کنترل انتظامی و حضور پلیس و همچنین آشکار سازی و نصب علایم هشدار دهنده مدیریت میشود.
اسلامی با اشاره به کاهش ترددهای جادهای پس از مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت: در اوج ترددها در سالهای گذشته شاهد یک میلیون و ۷۰۰ هزار تردد جادهای در شبانه روز بودیم، اما با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در حال حاضر میزان ترددها به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تردد در شبانه روز کاهش یافته است.
وی افزود: بزودی قرارگاه مشترک هلال احمر، پلیس راهور، اورژانس و سازمان راهداری برای استقرار در جادهها راه اندازی میشود.
اسلامی همچنین به نقش و اهمیت ایمنی خودروهای داخلی پرداخت و گفت: از خودرو سازها انتظار داریم ایمنی خودرو را افزایش دهند و معتقدیم سازمان ملی استاندارد و وزارت صنعت، معدن و تجارت باید کنترل کیفیت و ایمنی خودروهای تولید داخل را بیشتر کنند.
وی همچنین درباره نظارت بر رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی رانندگان و دیگر فعالان حمل و نقل عمومی افزود: طبق شیوه نامه ها، به متقاضیان خرید بلیت که کد ملی آنها به عنوان مبتلا به کرونا ثبت شده باشد بلیت فروخته نمیشود.
اسلامی ادامه داد: تا امروز بیش از ۲ هزار مورد برخورد جدی و قانونی با تخلفات شرکتهای حمل و نقل مسافر در زمینههای مختلف حمل و نقلی از ابتدای آبان که ستاد ملی مبارزه با کرونا تشدید رعایت شیوه نامههای بهداشتی در حمل و نقل عمومی را تصویب کرد، صورت گرفته است.
وی گفت: هر جا مردم گزارش دهند برخورد کردیم و از مسافران میخواهیم در صورت مشاهده هر گونه تخلف در حوزه هوایی و جادهای، موضوع را گزارش کنند و مطمئن باشند که برخورد خواهد شد و نظارت کامل بر اجرای فاصله گذاری اجتماعی وجود دارد.
وزیر راه و شهرسازی بر لزوم ارتقای فرهنگ ترافیکی و ایمنی از طریق آموزش در مدارس و دانشگاهها تاکید کرد.
آقای محمد اسلامی در صد و سیزدهمین جلسه کمیسیون ایمنی راهها با بیان اینکه یکی از مسائل پیش رو در حوزه حمل و نقل جاده ای، کمبود آموزش در حوزه ایمنی و افزایش امنیت رانندگی است، گفت: تلاش میکنیم با مشارکت وزارت آموزش و پرورش بخشی از مشکلات را در قالب آموزش رفع کنیم تا بتوانیم با توسعه آموزش و فرهنگ در حوزههای ترافیکی و از جمله فرهنگ رانندگی، شاهد افزایش ایمنی در حوزه حمل و نقل جادهای باشیم.
رئیس کمیسیون ایمنی راههای کشور افزود: باید با برگزاری جلسات گسترده بتوانیم آموزش را گستردهتر کنیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در جشنواره جوانههای راه، شعار اصلی: عابر آگاه، راننده قانون مدار، جاده ایمن خودرو ایمن بود، اضافه کرد: باید بتوانیم در فکر و رفتار جامعه موضوع ایمنی را نهادینه کنیم.
وی گفت: روند اجرایی شدن آیین نامه ایمنی را تسریع کرده ایم و در اجرایی شدن این آیین نامه باید همه دستگاههای اجرایی کشور همکاری داشته باشند.
اسلامی با بیان اینکه کمیسیون ایمنی راهها امروز تصمیم گرفت برنامههای ابلاغ شده در این حوزه را دنبال کند، افزود: کارشناسیها و بررسیهای مشترک انجام و بستر لازم برای اجرای آن فراهم شده تا بتوانیم شاهد اجرایی شدن مقررات لازم در این خصوص باشیم.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد تصادفات در ۳۰ کیلومتری شهرها رخ میدهد و باید اقدام متفاوتی برای کاهش این تصادفات انجام گیرد، گفت: با تلاش مسئولانه، کوشش میکنیم این دغدغه مشترک مردم برطرف شود.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هیئت دولت در یکی از جلسات مهر ماه خود، آیین نامه اجرایی مربوط به ایمنی راهها را تصویب کرد، افزود: همه دستگاهها در این آیین نامه تکالیفی دارند که باید به اجرا برسانند.
اسلامی همچنین با اشاره به ایجاد قرارگاه مشترک بین دستگاههای مختلف در سطح جادهها و راهها، گفت: باید قرارگاه مشترک در نقاطی از جادهها ایجاد شود تا اقدامات فوری پس از وقوع سانحه و تصادف انجام شود.
وی افزود: ایجاد یک مکان قرارگاهی مستقر در جادهها برای دستگاههای مختلف امدادی و نجات باعث میشود تا کاستیهای امداد و نجات در جادهها برطرف شود که سند تاسیس این قرارگاهها به زودی به تصویب میرسد.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: با ایجاد این قابلیت و پشتیبانی مشترک و با برنامه مشترک پشتیبانی حمل و نقل در جادهها، به دنبال افزایش ایمنی و امداد و نجات فوری آسیب دیدگان حوادث احتمالی هستیم.