ساخت بزرگترین آب شیرین کن کشور با حضور رئیس جمهور در بندرعباس آغاز شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، بزرگترین آب شیرین کن کشور با گنجایش یک میلیون متر مکعب در شبانه روز در شهرک صنعتی خلیج فارس در غرب بندرعباس ساخته می شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان گفت : این طرح ، واحدهای آبگیری از دریا به ظرفیت چهار و هشت دهم میلیون متر مکعب در روز ، شیرین سازی آب به ظرفیت 595 هزار متر مکعب در روز و واحد نیروگاهی به ظرفیت هزار و 68 مگاوات است.
خادمی پیش بینی کرد مرحله نخست ساخت آب شیرین کن با ظرفیت تولید 150 هزار متر مکعب آب برای تامین آب شهر بندرعباس کمتر از 2 سال آینده به بهره برداری برسد.
وی گفت : اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح در هر مرحله 4 میلیارد و 500 میلیون ریال است که از محل اعتبارات بخش خصوصی تامین می شود.
شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس به استانهای هرمزگان ، کرمان و یزد و بر طرف شدن نیازهای آبی هرمزگان در بخشهای شرب ، صنعت و کشاورزی از اهداف ساخت این آب شرین کن است.
برای تامین برق مورد نیاز تاسیسات آبگیر، آب شیرین کن و ایستگاه های پمپاژ مسیر خط انتقال آب به مناطق همجوار یک واحد نیروگاه سیکل ترکیبی هزار مگاواتی نیز در کنار این آب شیرین کن ساخته می شود.
بهره برداری از مرحله نخست آب شیرین کن بندر لنگه و بندر کنگ و بهره برداری از طرح آبرسانی به 100 روستا در هرمزگان از طرحهایی است که امروز از طریق ویدیو کنفرانس همزمان با سفر ریئس جمهور به بهره برداری می رسد .
آغاز عملیات اجرائی آبرسانی از سد جگین جاسک به شهرستان بشاگرد نیز امروز همزمان با سفر احمدی نژاد به بندرعباس آغاز می شود .
همچنین همزمان با ساخت بزرگترین آب شیرین کن کشور ، ساخت خط انتقال آب خلیج فارس به صنایع جنوب غرب کشور امروز با حضور رییس جمهور و به صورت ارتباط تلفنی با کامیاب معاون عمرانی استاندار کرمان در بندرعباس آغاز شد .
این طرح در سه مرحله اجرا می شود که در مرحله نخست پس از تامین آب آشامیدنی و آب مورد نیاز صنایع غرب بندرعباس با ساخت خط انتقال 292 کیلومتری به صنایع گل گهر کرمان می رسد .
مرحله دوم ساخت خط انتقال به طول 443 کیلومتر به صنایع سرچشمه کرمان و چادرملو یزد است .
با ساخت مرحله نخست این طرح سالانه 140 میلیون متر مکعب و در پایان طرح 290 میلیون متر مکعب آب خلیج فارس پس از شیرین سازی به این صنایع منتقل می شود .
مدیرعامل شرکت طوس آپ گفت: این طرح نخستین طرحی است که بخش خصوصی در زمینه آب در کشور اجرا می کند و با اجرای آن به نسل های آینده اطمینان داده می شود که از نظر تأمین آب مشکلی در کشور پیش نمی آید.
وی با بیان این که در مرحله نخست این طرح ، 140 میلیون متر مکعب آب شیرین سازی می شود گفت: این آب برای تأمین نیازهای صنعتی و شرب بندرعباس ، صنایع پایین دستی ، مناطق گل گهر ، مس سرچشمه و چادرملو انتقال می یابد؛ نیریزی هزینه اجرای این طرح را 2 هزار و 700 میلیارد تومان اعلام کرد.
وی افزود: قیمت تمام شده آب 4 هزار و 700 تومان به ازای هر متر مکعب و 1500 تومان برای شیرین سازی است و این ارزش واقعی قیمت آب در کشور است که خداوند آن را به طور طبیعی و با کمترین هزینه در اختیار ما قرار داده و باید قدر آن را بدانیم.
مجری طرح شیرین سازی و انتقال آب از خلیج فارس گفت: مرحله بعدی این طرح 4 میلیون متر مکعب توان ظرفیت شیرین سازی دارد و در مجموع می توانیم با اجرای کامل این طرح توان شیرین سازی و انتقال یک میلیارد متر مکعب آب را از این محل تأمین کنیم.
نی ریزی گفت: اکنون کشورهای منطقه 5 میلیارد متر مکعب آب در سال از منطقه خلیج فارس برداشت می کنند و کمتر از 2 درصد این میزان سهم کشورمان است.
وی افزود: با توجه به برنامه 20 سال آینده کشورهای منطقه برای برداشت 9 میلیارد متر مکعب از آب خلیج فارس ما نیز باید نقش بزرگی در این زمینه ایفا و آب مورد نیاز خود را تأمین کنیم.
بهره برداری از دو طرح آب رسانی در بندرعباس
بهره برداری از طرح آبرسانی به 100 روستای هرمزگان و مرحله نخست آب شیرین کن بندرلنگه و بندر کنگ امروز با تماس تلفنی رئیس جمهور در بندرعباس با شهرستان بندرلنگه آغاز شد .
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفت : برای اجرای طرح آبرسانی به 100 روستا 259 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است.
آقای حمزه پور افزود : با بهره برداری از این طرح 38 روستای بندرعباس ، 14 روستای بندرلنگه ، بستک 7 ، میناب 14 ، بشاگرد 23 ، حاجی آباد 3 و یک روستا در رودان با جمعیت 15 هزار و 140 خانوار از مزایای آب آشامیدنی سالم بهره مند می شوند.
وی گفت: طول خطوط لوله گذاری 614 کیلومتر است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان گفت : آب مورد نیاز آبرسانی به این روستاها از 13 حلقه چاه و 3 چشمه در استان تامین می شود.
هرمزگان هزار و 731 روستا دارد که هزار و 193 روستا از مزایای آب آشامیدنی سالم بهره مند هستند.
همچنین همزمان با سفر رئیس جمهور مرحله نخست طرح آب شیرین کن 5 هزار متر مکعبی بندرلنگه و کنگ با 173 میلیارد و 500 میلیون ریالی بخش خصوصی بهره برداری شد.
خادمی گفت : طرح ارتقا ظرفیت این آب شیرین کن به 16 هزار متر مکعب نیز شهریور امسال به پایان می رسد.
همچنین با این سفر با تماس تلفنی آبرسانی از سد جگین به شهرستان بشاگرد آغاز شد .
مدیر عامل آب و فاضلاب هرمزگان گفت : این طرح با 750 میلیارد ریال اعتبار و ظرفیت تولید 3 و نیم میلیون متر مکعب آب در سال آب آشامیدنی 61 هزار و 500 نفری شهرستان بشاگرد را تامین می کند .
خادمی افزود : در طرح آبرسانی جگین - بشاگرد تصفیه خانه ای به ظرفیت 14 هزار متر مکعب در شبانه روز ، 160 کیلومتر خط انتقال ، مخازن ذخیره آب به حجم 30 هزار متر مکعب ، چهار ایستگاه پمپاژ ساخته می شود .
رفع مشکل کمبود آب در مسیر خط انتقال آب به فلات مرکزی
با اجرای طرح خط انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ، مشکل کمبود آب همه روستاها و شهرهایی که در مسیر این خط انتقال هستند ، برطرف می شود .
وزیر نیرو امروز در مراسم آغاز ساخت بزرگترین آب شیرین کن کشور و خط انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی ایران با بیان این مطلب افزود : مطالعه طرح خط انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی از 2 سال پیش تاکنون آغاز شده است .
آقای نامجو گفت: برای برطرف شدن مشکل کمبود آب در فلات مرکزی ایران ، طرح انتقال آب از دریای خزر هم در دست اجراست .
وی همچنین با اشاره به اینکه سهم ایران از برداشت آب خلیج فارس تنها 3% است افزود : این درحالیست که کشورهای حوزه خلیج فارس برای جبران کمبود آب خود روزانه 12 میلیون مترمکعب آب برداشت می کنند .
وزیر نیرو با اشاره به صدور مجوزهای سرمایه گذاری در بخش آب در سریعترین زمان ، بر اساس مصوبه هیات دولت در گیلان، گفت : با اجرای این مصوبه ، مراجعه ها برای سرمایه گذاری در بخشهای صنعت و اشتغالزایی در استانهای هرمزگان ، کرمان و یزد افزایش یافته است .
آقای نامجو همچنین افزود: اعتبار مورد نیاز خط انتقال آب از سد جگین به شهرستان بشاگرد تامین شده و مشکل آب و برق زلزله زدگان این شهرستان هم برطرف شده است.
وی با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در دولت نهم و دهم گفت: 11 طرح آبی و خاکی در دو سال گذشته در هرمزگان آغاز شده است که تا پایان امسال به بهره برداری می رسد .