وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در رقابت نابرابر با دنیا، هم اکنون رتبه ۱۵ تولید و عرضه علم از آن کشور ماست و باید از این فرصت برای توسعه اقتصادی کشور بهره ببریم.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری افزود: خوشبختانه در سالهای اخیر این امر، سرعت بیشتری پیدا کرده است، مثلا در همین موضوع شیوع بیماری کرونا، شاهد حضور شرکتهای دانش بنیان، اساتید و دانشجویان در یافتهها و توانمندیهای علمی برای افزایش خدمت به مردم بودهایم.
غلامی افزایش عمق تعاملات دانشگاه با صنعت، بویژه در حوزههای تخصصی و علمی کشور را جزو اتفاقات خوبی دانست که در کشور، توسعه یافته است.
وی گفت: آینده درخشانی پیش روی همکاریها و مشارکتهای دو بخش صنعت و دانشگاه در به نتیجه رساندن دستاوردهای علم و فناوری در کشور است.
غلامی وجود ۴۵ پارک علم و فناوری در کشور را که ۳۷ پارک آن زیر نظر مستقیم وزارت علوم است، ظرفیتی مناسب برای توسعه همکاری صنعت و دانشگاه دانست و افزود: ظرفیت اضافی در جمعیت دانشجویان کشور وجود دارد که میتوان در توسعه علم و فناوری از آن بهره جست.
وی همکاری راه آهن جمهوری اسلامی ایران و وزارت راه و شهرسازی با دانشگاهها را الگوی مناسبی برای توسعه همکاریهای صنایع مختلف با دانشگاهها دانست.
غلامی افزود: وظیفه اصلی وزارت علوم بسترسازی برای توسعه و رشد علم است,، اما در هدایت و پشتیبانی این امر نیز خود را موظف به همکاری و زمینه سازی میداند، بخصوص که قرار نیست ایران کشوری باشد که صرفا از تولیدات دیگر کشورها استفاده کند.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید به کشور تولید کننده فناوری بدل شویم و توانمندی خوبی در بخشهای توسعه گرای فعال در کشور وجود دارد.