درامد کارت های مرزنشینی نصیب سودجویان و پرداخت مالیات و بدهی های هنگفت آنها ، گریبانگیر مرزنشنیان می شود.
تعیین مالیات چندبرابری درآمد برای کارت مرزنشینی ،دریافت وجه هنگفت برای تمدید کارت های مرزنشینی ، بخشی از مشکلات مردم در این خصوص است.
اهالی 71 روستای مرزی شهرستان پلدشت و صدها مرزنشین در استان اربایجانغربی از نحوه استفاده از کارت های مرزی خود اطلاعی ندارند .
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صمت آذربایجان غربی هدف از صدور این کارت ها را تامین حداقل معیشت مرزنشینان عنوان کردو افزود: در حوزه مرزنشینی و پیله وری ، در حال حاضر سه رویه وجود دارد ، یک بحث پیله وری است که ما در سال 99 مجموعا 2204 کارت پیله وری را در روی سامانه مرزنشینی فعال کردیم .
دهقان افزود: خود مرزنشینان در دو لایه فعالیت می کنند یک بحث مرزنشینان زیر 30 کیلومتر، که صدوهفتاد وهفت هزار و پانصد و یک فقره کارت صادر شده است و کل کارتی که مرزنشینان زیر 20 کیلومتر، دارند 12974 کارت می باشد
وی افزود :کسانیکه کارت پیله وری را بر روی کارت مرزنشینی فعال می کنند ، می توانند تمام کالاهایی را که بصورت مجاز می شود وارد کرد؛ ثبت واردات کنند و با ثبت اماری که انجام می دهند از طریق گمرکات استان فعالیتشان را انجام دهند.
دهقان ادامه داد: پیله وران عزیز از واگذاری کارت خود ن به سایر افراد خود داری کنند ،با عضویت در تعاونی های مرزنشینی که فعال هستند می توانند از مجوز واردات برای مناطق عادی 50 دلار و برای مناطق محروم 100 دلار، استفاده کنند .
بدون فراهم کردن زیر ساخت ها و ساماندهی کارت های مرزنشینی ، نه تنها حمایتی از مرزنشینان نمی شود بلکه مرزنشینیان را با بدهی های هنگفت مالیاتی روبرو می کند .
مرزنشینان امیدوارند با برنامه ریزی مسِولین از این سردرگمی در بیایند و کارت های مرزنشینی بعنوان کمک معیشت انها باشد .