ساخت اولین ربات جوشکار در شرکت توسعه نیشکر خوزستان + فیلم
ربات جوشکار برای نخستین بار در شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با همکاری موسسه تحقیقات توسعه نیشکر و کشت و صنعت نیشکر دهخدا در خوزستان طراحی و تولید بومی شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، پیش از این کشور برزیل سازنده رباتهای جوشکار در صنعت نیشکر کشورمان بود که با همت متخصصان شرکت توسعه نیشکر این ربات بومی سازی و ساخته شد.
با توجه به بومیسازی این ربات در داخل کشور، صنعت نیشکر در شرایط تحریم نیز از خدمات و پشتیبانی شرکتهای خارجی بینیاز میشود.
نیشکر پس از عملیات برداشت و حمل به محل تخلیه نی در کارخانه شکر، وارد بخش آسیاب میشود تا عملیات آماده سازی و عصاره گیری انجام شود ، بخش عصاره گیری نیشکر از پنج آسیاب و هر آسیاب از پنج غلتک تشکیل شده است که در این بین سه غلتک اصلی کار فرآیند عصاره گیری نیشکر را انجام میدهند.
در فرآیند عصاره گیری، غلتکها دچار سایش میشوند که همین روند کاری موجب میشود عملیات عصارهگیری برای مدتی به منظور تعمیر و بازسازی غلتکها متوقف شود.
ربات جوشکار به منظور جلوگیری از وقفه در عملیات عصاره گیری نیشکر ساخته شده و عملیات تعمیر و جوشکاری غلتکها در حین فرآیند انجام میشود و از این پس دیگر وقفهای در فعالیت کارخانه تولید شکر ایجاد نمیشود و همین امر سبب افزایش راندمان تولید خواهد شد.
ربات جوشکار براساس برنامه ریزیهای صورت گرفته و به صورت هوشمند در زمانی که غلتکهای آسیاب مشغول فعالیت هستند در صورت ساییدگی عملیات تعمیر و جوشکاری انجام میدهد.
قیمت تمام شده پایین ربات جوشکار نسبت به قیمت محصولات خارجی از مزایای این محصول است ، قیمت ربات جوشکار در کشور برزیل ۲۵ هزار یورو معادل ۷.۵میلیارد ریال است، اما متخصصان توسعه نیشکر با ۱.۳ میلیارد ریال موفق به ساخت این فناوری شدند.