وزیر راه و شهرسازی گفت: مهمترین عامل بازدارنده از تصادفات جاده ای، راننده است و باید خودروسازان به ارتقای کیفیت و ایمنی محصولاتشان توجه کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمد اسلامی در حاشیه مراسم نوسازی ناوگان کرایهای بین شهری در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه جاده، انسان، وسیله نقلیه و شرایط محیطی چهار عامل بروز تصادفات است، اعلام کرد: همواره بر ایمن بودن خودرو تاکید داریم و در این امر تاکید ما، هم ایمنی خودروهای داخلی و هم خودروهای خارجی بوده است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: خودروهای داخلی هم باید بر اساس استانداردهای ملی ضوابط ایمنی را رعایت کنند و اگر خودرویی الزامات و استانداردهای لازم را نداشته باشد، پلیس راهور نیروی انتظامی اجازه پلاک شدن این خودرو و تردد را نمیدهد و خودرو سازان نیز باید نسبت به ارتقای صنعت خودرو سازی اهتمام داشته باشند.
وی عامل اصلی ۸۶ درصد تصادف جادهای کشور را ناشی از خطای انسانی دانست و گفت: ۹۵ درصد این تصادفات رانندگی، به دلیل بی توجهی راننده به جلو، خستگی، خواب آلودگی و ناتوانی وی در کنترل خودرو است.
اسلامی همچنین درباره احتمال ورود خودروهای دیگر به طرح نوسازی ناوگان تاکسی کرایه بین شهری افزود: استانداردهای نوسازی ناوگان سواری کرایه بین شهری را وزارت راه و شهرسازی تعیین میکند و در چنین قراردادهایی اتحادیههای مرتبط از جمله اتحادیه سواری کرایههای برون شهری و کارخانه داخلی سازنده خودرو در تعیین نوع ناوگان، مذاکرات را انجام خواهند داد و ما دخالتی در نوع خودروهای این قراردادها نداریم همچنین، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تسهیلات نوسازی ناوگان را با همکاری شبکه بانکی ارایه میدهد.
وزیر راه و شهرسازی در خصوص تفاوت قیمت کامیونهای وارداتی با عمر سه سال و کامیونهای تولید داخل، توضیح داد: در ناوگان باری جادهای هم اکنون در شرایط بحرانی قرار داریم و ۵۵ هزار دستگاه کامیون بالای ۴۰ سال فرسوده در جادهها هستند که در قانون نوسازی، تامین فقط ۱۰ درصد آن طبق قانون بند ۳ ماده ۳۰ از محل ورود کامیونهای وارداتی با عمر زیر سه سال خواهد بود و بقیه از تولیدات داخلی تامین خواهد شد و این یعنی باید روند تولید و عرضه کامیون سرعت بگیرد.