به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، رئیس پلیس راه خراسان جنوبی امروز در دومین جلسه کارگروه مشارکت در طرح
کاهش و پیشگیری از تصادفات با تمرکز بر عامل جادهای و انسانی با بیان اینکه از ابتدای امسال ۱۶۹ نفر در جادههای خراسان جنوبی براثر سوانح جادهای جان خود را از دست داده اند گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد کاهش داشته است.
سرهنگ رضایی آمار مجروحان خراسان جنوبی را از ابتدای سال براثر سوانح جادهای هزار و ۹۵۸ نفر عنوان کرد و افزود: این آمار هم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد کاهش داشته است.
سرهنگ رضایی بااشاره به اینکه ۴۶ درصد فوتیها در واژگونی خودرو اتفاق افتاده است گفت: ۳۴ درصد تصادفات در روزهای تعطیل و اخر هفتهها و بیشترین تصادفات امسال در محورهای بیرجند- زاهدان، بیرجند- مشهد و محور مرزی ماهیرود رخ داده است.
رئیس پلیس راه خراسان جنوبی ۴۶ درصد تصادفات را مربوط به راههای اصلی و ۴۵ درصد را مرتبط با راههای روستایی عنوان کرد و افزود: واژگونی خودرو که در صدر علت تصادفات در استان است بیشتر در محورهای کویری، چون دیهوک و نهبندان اتفاق افتاده است.
سرهنگ رضایی با اشاره به اینکه ۳۰ درصد ترددهای جادهای خراسان جنوبی مربوط به خودروهای سنگین است گفت: ۱۳ درصد حوادث را هم کامیونهای کشنده به خود اختصاص داده است.
وی نیازمندی خراسان جنوبی افزایش دوربینهای هوشمند کنترل و عدم تناسب گستردگی استان با تعداد پاسگاههای موجود را هم از چالشهای مهم دانست.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی هم در این جلسه با بیان اینکه ۶۳ نقطه حادثه خیز در سطح استان شناسایی شده است گفت: از ابتدای امسال ۱۵ نقطه حادثه خیز رفع شده و ۳ نقطه دیگر در دستور کار قرار دارد.
گرجی با بیان اینکه در جادههای خراسان جنوبی میانگین سرعت با دوربینها ثبت و ضبط میشود افزود: روزانه ۱۳۰ هزار خودرو در جادههای این استان تردد میکنند.
وی گفت: ایجاد ایستگاه آتش نشانی در جادههای استان چندسال است در کمیسیون ایمنی در حال پیگیری است، اما هنوز به نتیجهای نرسیده است.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم با اشاره به مسیر سه کیلومتری فرودگاه تا پل غدیر در شهر بیرجند گفت: این مسیر در هفته گذشته به مناقصه گذاشته شده و درحال تعیین پیمانکار برای دوبانده شدن آن هستیم.
خباز زاده با بیان اینکه ۵۷۰ کیلومتر دوبانده سازی جادههای خراسان جنوبی در دست انجام است افزود: امسال بیشترین اعتبار ملی به محور مرزی درح- سربیشه- ماهیرود تعلق گرفته است.
وی از به مناقصه گذاشته شدن تمام محور بیرجند – زاهدان خبر داد و گفت: قطعه اول محور بیرجند- قاین به اتمام رسیده و تنها ۸ کیلومتر از قطعه دوم و ۲۹ کیلومتر از قطعه سوم آن باقی مانده است.
وحدانی نیا معاون اجتماعی و پیگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان جنوبی هم به عامل تصادفات با شتر در سطح استان اشاره کرد و گفت: علاوه بر مانع شدن صاحبان شتر در ورود به جاده و ایجاد موانع ورود توسط راهداری، جهادکشاورزی به عنوان متولی باید نسبت به احراز هویت دام و پلاک کوبی آن اقدام کند تا اگر تصادفی صورت بگیرد با صاحب شتر و متولیان آن برخورد قضایی شود.