پایش پرندگان وحشی در تالاب های همدان
مدیرکل دامپزشکی همدان از اجرای طرح پایش پرندگان وحشی در تالابهای این استان با هدف بررسی شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز همدان، دکتر محمود رضا رسولی با بیان اینکه همه ساله با فرارسیدن فصل سرما موضوع شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کانونهای تجمع پرندگان و مرغداریها مورد توجه قرار میگیرد؛ گفت: این بیماری علاوه بر وارد کردن خسارات زیاد به پرورش دهندگان، مخاطرات بسیاری برای انسان به همراه دارد.
وی افزود: وجود تالاب و آبگیرها باعث میشود تا همه ساله هزاران قطعه پرنده مهاجر برای زمستانگذرانی، این تالابها را انتخاب کنند و این موضوع میتواند احتمال شیوع ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را افزایش دهد.
عامل انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از طریق پرندگان مهاجر است و پرندگان آلوده به ویروس در طول مسیر مهاجرت خود میتوانند محیط و سایر پرندگان وحشی غیر مهاجر را آلوده کنند.
استان همدان دارای ۲۷ تالاب است که از این میان پنج تالاب طبیعی و چهار تالاب نیز در بخش شکار ممنوع جای میگیرد. در این تالابها بیش از ۴۰ گونه پرندگان در آبگیرها و کنار آبگیرها شناسایی شده است. هر ساله پرندگان کوچرو در فصل کوچ به سوی تالابهای استان همدان میآیند. در میان آنها شماری از گونههای بسیار کمیاب جهانی دیده میشود.
رسولی با تأکید بر همکاری مردم در خصوص اعلام موارد مشکوک و تلفات غیر معمول طیور و پرندگان مهاجر گفت: برای مقابله از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر انجام واکسیناسیون که لازمه جلوگیری از بیماری است، رعایت شرایط قرنطینهای و بهداشتی نیز باید مورد توجه جدی مرغداران قرار گیرد.
به گفته مدیرکل دامپزشکی استان همدان کنترل و جلوگیری از انتشار ویروس بیماری، در گرو تشخیص سریع بیماری در اولین کانون است؛ بنابراین انجام دیده وری و پایش پرندگان وحشی در تالابها و روستاها و واحدهای صنعتی پرورش طیور موجود در اطراف این مکانها توسط تیمهای مشترک و یا انفرادی ادارات دامپزشکی و حفاظت محیط زیست نقش مهمی در تشخیص سریع و به موقع آنفولانزای حاد پرندگان دارد.
دامپزشکان میگویند: عامل انتقال بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از طریق پرندگان مهاجر است و پرندگان آلوده به ویروس در طول مسیر مهاجرت خود میتوانند محیط و سایر پرندگان وحشی غیر مهاجر را آلوده کنند. هر سال پایش بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در طول فصل پاییز تا اواخر زمستان به صورت ویژه در دستور کار قرار میگیرد.