شهردار تهران: رقم اصلی بودجه ۱۴۰۰ برابر ۴۷ هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان است و ۲ هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان هم بودجه پیشنهادی برای پروژههای خاص در نظر گرفته شده است و بودجه تکمیلی خواهد بود.
حناچی گفت: بودجه اصلی ۴۷۶۸۰ میلیارد تومان است که با اضافه شدن بودجه تکمیلی ۲۲۰۰ میلیارد تومانی به حدود ۵۰ هزار میلیارد میرسد.
شهردار تهران افزود: در بودجه سال ۱۴۰۰ قصد داریم به مناطق و محلات کمتر برخوردار توجه شود.
وی تصریح کرد: بودجه سال آینده از نگاه فیزیکی به نگاه اجتماعی سوق داده شده است.
حناچی اضافه کرد: توسعه شهری، ارتقای سلامت شهروندان، توجه به ورزش همگانی و توسعه اماکن مرتبط با آن و همچنین تکمیل خطوط ۶ و ۷ مترو از اهداف بودجه سال آینده است.
پیروز حناچی شهردار تهران در آیین تقدیم بودجه شهرداری با اشاره به شرایط کرونایی امسال، گفت: در سال گذشته همین موقع علائم شیوع کرونا به شکل غیررسمی در کشور شروع شده بود و ما عملا از اول اسفند جزو اولین مجموعههایی بودیم که درگیر کرونا شدیم و از معدود دستگاهها بودیم که بیشترین آسیبها را دیدیم.
بسیاری از درآمدهای عمومی شهرداری تهران در کرونا اختلال پیدا کرد. حمل و نقل عمومی هم اکنون با ۳۰ درصد ظرفیت اسمی در حال خدمات رسانی است و سازمان ورزش ما توسط پروتکلهای اعلامی تعطیل شده است و مجموعههای بزرگی که وظیفه گردشگری داشتند به دلیل شرایط کرونایی در حالت تعطیل و نیمه تعطیل هستند مثل برج میلاد و خیلی موارد دیگر.
حناچی اضافه کرد: در این شرایط تاکنون ریالی از کمکهای دولت هم استفاده نشده است و امیدواریم در جلسه فردا که در حوزه اقتصادی ریاست جمهوری است همان طور که به دستگاههای دولتی کمک میشود به ما هم کمک شود نه به صورت وام! چون وام مشکل ما را حل نمیکند.
شهردار تهران با بیان این که «بودجه ۱۴۰۰ اولین بودجه قرن بعدی یا آخرین بودجه قرن فعلی است» ادامه داد: امیدوارم با تحولاتی که در این بودجه دیده شده است، بتوانیم سرفصل جدیدی را در شهرداری تهران به وجود بیاوریم. اساسا نگاه مان در بودجه سال آینده این است که اداره شهر را بر مبنای اجتماعی استوار کنیم معتقدیم خیلی از مشکلات شهر با نگاه اجتماعی و همراهی مردم قابل حل خواهد بود.
رویکرد اصلی بودجه نسبت به مسائل شهر، اجتماعی است و در شرایطی که شهروندان تهرانی به دلیل تاثیرات ناشی از همه گیری کرونا در وضعیت دشواری قرار دارند، پیش بینی میشود در سال آینده هم بخشی از دشواریهای همه گیری کرونا ادامه یابد و شهرداری هم نسبت به آن احساس مسئولیت بیشتری نسبت به مردم خواهد داشت.
حناچی گفت: باید تلاش کنیم بیشتر در کنار مردم باشیم و بیشتر به مشکلات مردم به خصوص اقشار آسیب پذیر توجه کنیم. بخشی از این توجه در توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی است همچنین توجه به اقشار آسیب پذیر مثل دست فروشان و اختصاص بودجه خاص برای محلات نیازمند توجه ویژه مثل هرندی، دولاب، باغ آذری، خلازیل، فرحزاد، اسلام آباد، ده ونک، شمیران نو و خاک سفید است.
او اضافه کرد: توجه به پروژههای توسعه محلی که از سال گذشته آغاز شده بود در سال آینده هم ادامه مییابد و ارتقای سلامت شهروندان و ورزش شهروندی و نشاط شهری و حمایت از هنرهای موجود در شهر و هنرمندان هم دنبال خواهد شد.
شهردار تهران با اشاره به تحولات ساختاری بودجه گفت: تلاش کردیم که بار مالی تبصرهها را در ردیفهای بودجه لحاظ کنیم و بودجه تا جای ممکن تبصرهای نباشد. در اجرای مقررات بالادستی از جمله دستورالعمل بودجه شهرداری و مصوبات شورای شهر تهران با اضافه کردن ۱۱ هزار و ۳۵۴ میلیارد ریال به بودجه، برای کمک به شفافیت مالی تلاش کردیم مثل درآمد عوارض ایمنی ساختمانها که به ردیفهای اصلی منتقل شد و این بودجه صرفا در خرید تجهیزات آتش نشانی هم هزینه خواهد شد.
او در ادامه گفت: بودجه امسال در حقیقت دو سطحی دیده شده است یکی بودجه اصلی و یک بخش تکمیلی. بودجه اصلی برابر ۴۷ هزار و ۶۸۷ هزار میلیارد تومان دیده شده است و دو هزار و ۲۷۴ میلیارد تومان هم بودجه تکمیلی از افزایش درآمد شهرسازی است و بخش مهمی از هزینههای توسعه شهری را کسانی باید بدهند که منافع بیشتری از افزایش قیمت املاک میبرند یعنی سازندگان بدهند.
حناچی ادامه داد: بودجه تکمیلی به ۳۲ پروژه خاص مرتبط با توسعه زیرساختهای شهری اختصاص دارد. برخی از آنها تکمیل خطوط ۶ و ۷ و خطوط آنتنی مترو است. همان طور که میدانید برخی خطوط ما میتوانند با خط آنتنی مناطقی از محلات که در طرح جامع اتصالاشان به مترو دیده نشود هم عبور کنند. این مطالبهای بود که ریاست شورا هم از ما خواسته بود. احداث باغ راه حضرت فاطمه در محور قطار تهران - تبریز و پل باغ آیت الله هاشمی رفسنجانی بر روی نیایش و ۲۷ پروژه توسعهای دیگر از جمله مواردی است که اگر این بودجه تصویب شود به اینها اختصاص مییابد.
او اضافه کرد: در حوزه منابع و مصارف اختصاصی برخی منابع و درآمدها، به مصارف متناظر خود اختصاص داده شده است از جمله درآمد کسر پارکینگ به ردیف مرتبط با ساخت پارکینگ محلی اختصاص داده شده است.
شهردار تهران ادامه داد: تدوین بودجه مشارکت و سرمایه گذاری هم، بستر مشارکت سرمایه گذاران در شهر و امکان تکمیل پروژههای نیمه تمام را فراهم میکند برای این کار ۱۹ هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که منابع آن کاملا از طریق بخش خصوصی تامین خواهد شد.
او درباره اصلاح بهبود سهم مصارف گفت: در بودجه سال آینده سهم مصارف هزینهای و جاری از ۳۸ به ۳۳ درصد کاهش یافته است. بیشترین سهم به مصارف سرمایهای و توسعهای اختصاص داده شده است که ۴۶ درصد و مشابه قبل است. سهم مصارف مالی که به پرداخت بدهی به پیمانکاران اختصاص دارد از ۱۵ به ۲۱ درصد افزایش یافته است. با این هدف که شهرداری در این پایان این دوره بدهکارتر از قبل نباشد. یکی از بیشترین رشدها در بودجه بخش سرمایهای است که به مناطق ۲۲ گانه اختصاص یافته است و به ۱۸ درصد رسیده است.
حناچی ادامه داد: ارتقای قانون مداری، شفافیت و پاسخ گویی در جهت تحقق حکمرانی خوب شهری و اتخاذ رویکرد اجتماعی و تعریف پروژههای توسعه محلهای بر اساس نیازهای شهروندان است و اینها گامی در مسیر جلب مشارکت شهروندان برای اداره شهر و تحقق آرمان تهران شهری برای همه است و امیدوارم بتوانیم با شعارهایی که داده بودیم پایبند باشیم و بودجهای تقدیم مردم کنیم که علاوه بر انضباط و شفافیت در شرایط کرونایی در زندگی وحال مردم تهران تاثیر بگذارد.
شهردار تهران در پاسخ به سوال رییس شورای شهر مبنی بر رقم دقیق بودجه گفت: بودجه اصلی ردیفها ۳۶ هزار و ۳۳۳ میلیارد که بودجه انتقالی از تبصرهها (۱۱ هزار و ۳۵۴ میلیارد ریال) به آن اضافه میشود و بودجه تکمیلی دو هزار و ۲۷۴ میلیارد ریال برای پروژههایی است که ذکر شد و در جمعا ۴۹ هزار و ۹۶۱ میلیارد تومان بودجه ۱۴۰۰ خواهد بود.