استان قزوین دارای ۳۶۱ کانون فرهنگی هنری بوده که ۴۰ کانون فرهنگی هنری هم در سال جاری تأسیس شد و تعداد کانونهای مساجد استان به ۴۰۱ کانون رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین ادامه داد: استان قزوین دارای ۳۶۱ کانون فرهنگی هنری بوده که ۴۰ کانون فرهنگی هنری هم در سال جاری تأسیس شد و تعداد کانونهای مساجد استان به ۴۰۱ کانون رسیده است.
وی عنوان کرد: ما برای اینکه بتوانیم اتفاقات خوبی را در مجموعه کانونها داشته باشیم، باید بتوانیم نیازسنجی برای جامعه مخاطب داشته باشیم تا بر این اساس برنامه ریزی کنیم.
حجت الاسلام رمضانی اعلام کرد: در حوزه اطلاع رسانی، پایگاه اطلاع رسانی فهما در استان راه اندازی شده است البته خبرگزاری شبستان هم به صورت تخصصی در حوزه دین و انعکاس فعالیتهای کانونها فعالیت دارد.
وی افزود: اقدام دیگر ما حضور در فضای مجازی بوده است که فعالان کانونها را به سمت فعالیت در این فضا هدایت کردیم و جشنوارهها و برنامههای متعددی در فضای مجازی داشتیم.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین به اقدامات کانونها در ایام شیوع کرونا و مقابله با این بیماری اشاره کرد و گفت: برگزاری ایستگاه سلامت، تهیه بستههای معیشتی، برگزاری ایستگاه نذر کریمانه، توزیع گوشت و ... از جمله برنامههایی است که در این ایام، کانونهای مساجد انجام داده اند.
وی تأکید کرد: طرح سه شنبههای تکریم برنامه دیگری است که در سال جاری داشتیم که در قالب این طرح به همراه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل بنیاد شهید دیدار با خانواده شهدا داشتیم.
حجت الاسلام رمضانی اضافه کرد: برگزاری نشستهای مختلف با حوزه علمیه، اداره کل کتابخانههای عمومی استان، مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی و ... از دیگر برنامههای ما در سال جاری بوده است.
وی در ادامه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت کار فرهنگی در فضای مجازی اشاره و اظهار کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص حضور در فضای مجازی و انجام کار فرهنگی و جهادی، یکی از اقدامات صورت گرفته در ستاد هماهنگی کانونهای مساجد طراحی زیست بوم مجازی کانونهای مساجد (سامانه بچههای مسجد) است که در این سامانه اعضای کانونها و فعالیت هایشان ثبت میشود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین خاطر نشان کرد: بر این اساس بیش از ۲۸ هزار نفر در سامانه بچههای مسجد ثبت نام کرده اند که این افراد بر اساس سن، تحصیلات و ... طبقه بندی شده اند.
وی اعلام کرد: از مجموع کانونهای مساجد استان، ۱۴۴ کانون در شهرستان قزوین فعالیت دارند که ۶۰ کانون روستایی و ۸۴ کانون شهری است که ۵۵ کتابخانه هم در مساجد فعال بوده و افراد از این کتابخانهها استفاده میکنند.
حجت الاسلام رمضانی ادامه داد: سامانه بچههای مسجد بانک اطلاعاتی قوی است که یکی از اهداف در این طرح کشف و شناسایی استعداد بچههای مسجد است و از طریق این سامانه فعالیت کانونها قابل ارزیابی است که سال گذشته این اقدام در قالب فهما انجام شد و امسال هم این کار با اجرای طرح ملی ایران قوی انجام میشود و کانونها مورد ارزیابی قرار میگیرند.
وی تصریح کرد: طرح ملی ایران قوی از هفته دفاع مقدس آغاز شده و تا دهه فجر ادامه دارد و محورهای این طرح شامل مقاومت و عزت ایران اسلامی، قرآن و سیره اهل بیت (ع)، پیشرفت و امید به آینده و مسجد و گام دوم انقلاب اسلامی است و دارای ۱۲ رواق شامل کارآفرینی، رسانه، قلم، همدلی، نمایش، کتاب، فناوری، سرود، فیلم، نور، ترنج و دانش است که فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد در قالب این رواقها در سامانه بچههای مسجد در حال ثبت است.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان قزوین عنوان کرد: کانونهای مساجد با ثبت فعالیتها و امتیازی که دریافت میکنند مورد حمایت مالی قرار خواهند گرفت.
وی تأکید کرد: طرح ملی ایران قوی دارای دورههای آموزشی مختلف است و ما به دنبال این هستیم تا افراد بتوانند در مسجد رشد یافته و تزکیه داشته باشند؛ مسجد باید مکانی باشد که در آن کتابخانه، بازیگاه، فروشگاه و ... دیده شود و باید از ظرفیت مسجد در بخشهای مختلف استفاده شود.
حجت الاسلام رمضانی یادآور شد: کانونهای مساجد با ظرفیت نیروی انسانی که دارد میتواند مورد استفاده همه مجموعهها قرار گیرد و ما نیازمند همراهی و همکاری شورای شهر هستیم و اگر یکصدایی در این حوزه داشته باشیم میتوانیم با استفاده از ظرفیت مساجد بسیاری از مشکلات را حل کنیم.