پس از گذشت یکسال
آمریکا در مهار همهگیری کرونا شکست خورده است
سی ان ان اعلام کرد آمریکا پس از گذشت یکسال از بروز نخستین مورد ابتلا به عفونت ویروسی کووید-۱۹، در مهار این همه گیری مرگبار شکست خورده است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، آمریکا پس از گذشت یکسال از بروز نخستین مورد ابتلا به عفونت ویروسی کووید-۱۹، در مهار این همه گیری مرگبار شکست خورده است.
جورج دیاز، نخستین پزشکی بود که ژانویه سال گذشته درمان نخستین بیمار مبتلا به عفونت ویروسی کووید-۱۹ را در سیاتل آمریکا عهده دار شد. او و گروه پزشکی همراهش پیشتر بدترین شرایط را پیش بینی کرده بودند. حتی همان زمان هم چینیها رسما اعلام کرده بودند که مشخص نیست ویروس کرونا از انسان به انسان منتقل میشود یا خیر. اما جورج دیاز گفت نخستین بیمارمبتلا به کووید-۱۹ نمیتوانست نفس بکشد و ما با عکسبرداری از قفسه سینهی او علائم ذات الریه (سینه پهلو) را مشاهده کردیم.
آن بیمار پس از دو هفته از بیمارستان مرخص شد، اما در روز ۲۶ فوریه بود که دولت آمریکا ۱۵ مورد ابتلا به عفونت ویروسی کووید-۱۹ گزارش کرد و سپس رئیس جمهور ترامپ تلاش کرد به مردم اطمینان بدهد. وی گفت پس از چند روز این ۱۵ مورد هم به صفر خواهد رسید و تاکید کرد برای روبرو شدن با همه گیری آمادگی داریم. اما آمادگی نداشتیم و ۱۵ مورد هم نه تنها صفر نشد بلکه پس از گذشت یک سال، هم اکنون بیش از ۲۴ میلیون نفر به عفونت ویروسی مبتلا شده اند و آمریکا بدترین وضعیت گسترش همه گیری را در میان کشورهای دنیا دارد.
در روز نخست ماه مارس، رئیس مرکز کنترل بیمارهای عفونی در بیانیهای رسمی گفت ۳۲ نفر در آمریکا به عفونت ویروسی کووید مبتلا شده اند، اما برآوردها نشان میداد دست کم ۲۸ هزار بیمار مبتلا به عفونت ویروسی کووید-۱۹ در کشور وجود داشت. هیچ کس هشدار نداد تا اینکه نشانههای خطرناک و مرگبار گسترش بیماری در خانههای سالمندان مشاهده شد. موارد ابتلا به شکلی انفجاری افزایش مییافت، اما بیمارستانهای ما حتی ابتداییترین تجهیزات محافظتی شخصی را در اختیار نداشتند.
نتایج یک بررسی نشان داد اگر تنها دو هفته زودتر دست به کار میشدیم و تعطیلات سراسری را به اجرا میگذاشتیم میتوانستیم از ۸۴ درصد مرگ و میر به جا مانده از بیماری کووید جلوگیری کنیم. همین جا بود که دونالد ترامپ نظریهی تزریق ماده ضدعفونی کننده را پیش کشید.
از ماه دسامبر به این سو به طور میانگین روزانه ۲۰۰ هزار نفر در آمریکا به عفونت ویروسی کووید مبتلا شده اند. در ایالتهایی همچون ورمونت و واشنگتن که خیلی محتاطانه رفتار کردند و بازگشایی کسب و کارها با تاخیر اتفاق افتاد سرانه مرگ و میر در آنها بسیار پایین است. اما ایالتهایی همچون داکوتای جنوبی که آشکارا علم و دانش را تخطئه کردند و هرگز کسی را وادار نکردند در مکانهای عمومی ماسک به صورت بزند و اجازه دادند مردم گردهم بیایند و هیچ محدودیتی اعمال نشد؛ میزان ابتلا به عفونت ویروسی در این ایالت ها، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر بیداد میکند.
اکنون پس از یک سال شکست و ناکامی، رئیس جمهور تازهای سر کار آمده، اما ویروس کرونا به این تغییر و تحولات کاری ندارد و هر جا میزبانی بیابد همان جا لانه گزینی میکند. انتظار میرود شمار قربانیان عفونت ویروسی کووید-۱۹ در آمریکا تا پانزدهم فوریه ۲۰۲۱ به نزدیک به نیم میلیون نفر افزایش پیدا کند. این رقم در هفتهها و ماههای پیش رو بیشتر هم خواهد شد. بسیاری از موارد ابتلا هنوز پدیدار نشده است بسیاری هم هستند که هنوز این بیماری را دست کم میگیرند و متاسفانه پس از گذشت یک سال همچنان در بدترین وضعیت گسترش همه گیری عفونت ویروسی کووید قرار داریم.»
مقامهای دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا میگویند آنها در واقع هیچ طرحی برای پخش واکسن کووید-۱۹ بین مردم از دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین این کشور تحویل نگرفته اند. آنها گفته اند کم و بیش باید کار پخش واکسن و واکسناسیون همگانی را از صفر شروع کنند. این در حالی است که در روز بیستم ژانویه همزمان با برگزاری رخداد ادای سوگند رئیس جمهور بایدن، شمار قربانیان عفونت ویروسی کووید-۱۹ در آمریکا به بیش از چهارهزار و ۲۰۰ نفر افزایش یافت.
دولت ترامپ سال گذشته هم پس از آغاز گسترش همه گیری عفونت ویروسی در آمریکا طرح جامع و کامل ملی برای شروع نمونه گیری و آزمایش ویروس کرونا از مردم و تهیهی تجهیزات محافظت شخصی در دست نداشت؛ و اکنون پس از ادعاهای فراوانی که دربارهی دستاوردهای علمی و ساخت واکسن کووید مطرح میشد میبینیم که برای واکسناسیون همگانی هم هیچ طرح ملی در کار نیست. چنین وضعیتی واقعا خیره کننده است.
بر اساس این گزارش، اوضاع چندان عادی نیست، اما گفته میشود همهی شرایط مهیاست تا کار پخش واکسن و واکسناسیون همگانی در قالب طرحی ملی در دستور کار قرار گیرد. برای آنکه کشور به وضعیت مصونیت گلهای دست پیدا کند باید نزدیک به ۵۰۰ میلیون دوز واکسن تزریق شده باشد، زیرا نزدیک به ۲۵۰ میلیون نفر دوبار باید واکسینه شوند.