هرکس احساس میکند انگیزه اش پایین آمده است، با سه نکته میتواند انگیزه اش را به اوج برساند؛ انگیزه مثل سوخت گیری و بنزین زدن ماشین است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سیدمجتبی حورایی؛ روانشناس و مشاور تربیتی ادامه میدهد: ”نمیشود یک بار بنزین بزنیم و تا پایان مسیر را با همان بنزین طی کنیم؛ ما باید روزانه به خودمان انگیزه دهیم و گرنه به طور طبیعی انگیزه مان کم میشود و وسط راه متوقف میشویم“.
آقای حورایی معتقد است برای تقویت انگیزه باید سه نکته را مورد توجه قرار دهیم” نکته اول اینکه واژهها بار دارند؛ با کلمات به خودتان بار مثبت بدهید؛ مثلا به خودتان بگویید امروز میخواهم یک روز عالی داشته باشم؛ میخواهم یک روز فوق العاده را تجربه کنم؛ میخواهم بهترین خودم باشم. این ادبیات و این زبان درون به شدت به انسان انرژی میدهد، حال آدم را خوب میکند و انگیزه را بالا میبرد. اما این که بگوییم امروز هم روزی مثل همه روزهاست؛ یا برویم ببینیم امروز چه میشود، اینها به شدت انگیزه انسان را کم میکند و انرژی را پایین میآورد“.
نکته دومی که سیدمجتبی حورایی به آن اشاره میکند مسری بودن انگیزه است. این روانشناس اضافه میکند: ” با افراد با انگیزه، پر شور و با حرارت نشست و برخاست و معاشرت کنید؛ حتی کتاب آدمهای موفق را بخوانید. وقتی در حال و هوا و اتمسفر آدمهای موفق سیر کنید این حال و هوا به شما هم سرایت میکند؛ اما اگر با آدمهای مایوس و دلمرده و افسرده نشست و برخاست کنید انگیزه تان کم میشود“.
آخرین و سومین نکتهای که دکتر حورایی برای پرورش انگیزه به آن اشاره میکند تمرکز بر روی دستاوردهای نهایی است. ” مدام به دستاوردهای نهایی فکر کنید؛ به اوج قله فکر کنید؛ به طول مسیر و رنج راه فکر نکنید؛ به نقطه نهایی فکر کنید؛ آن جایی که ایستادید روی قله و پرچم تان را کوبیدید و مشغول گرفتن عکس یادگاری هستید“.
پس هر بار که انگیزه تان برای ادامه راه کم شد، مرور واژههای مثبت، معاشرت با آدمهای مثبت، و تمرکز بر دستاوردهای نهایی را به خاطر بیاورید تا انرژی تان برای ساختن یک روز خوب و یک آینده روشن، تقویت شود.