رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه از توسعه استفاده از پابندهای الکترونیکی زندانیان به ۱۰ هزار پابند تا پایان سال خبر داد.
آقای عیسی زارع پور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: موضوع تولید و توسعه پابندهای الکترونیکی و کاهش جمعیت کیفری از سه سال پیش در دستور کار قرار گرفت و شرکتهای دانش بنیان مختلفی نیز وارد کار شدند.
وی گفت: در تولید پابندهای الکترونیکی به خودکفایی رسیده ایم که کاملا بومی و داخل کشور تولید میشود.
آقای زارع پور تصریح کرد: تا امروز بیش از ۴ هزار پابند الکترونیکی فعال در اختیار محکومان قرار گرفته است و تا پایان سال هم ۶ هزار پابند دیگر تولید میشود تا به ۱۰ هزار پابند توسعه پیدا کند.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه افزود: با تاکید رئیس دستگاه قضا تولید پابندهای الکترونیک با شتاب بیشتری انجام میشود، ضمن اینکه در دستورالعمل کاهش جمعیت کیفری هم به این مسئله توجه شده است تا برای بسیاری از جرایم از این پابندها استفاده شود.
وی گفت: پابند الکترونیکی این امکان را برای بسیاری از محکومان فراهم میکند که خارج از زندان، دوران محکومیت خود را سپری کنند.
آقای زارع پور تصریح کرد: سامانه مدیریتی این پابندها که پیش از این خارجی بوده در حال حاضر توسط یک شرکت دانش بنیان داخلی بومی سازی شده و به روز رسانی میشود.
وی درباره رصد و مانیتور محکومانی که از پابندالکترونیکی استفاده میکنند، افزود: پیش از این در مانیتور محکومان محدودیت داشتیم یعنی فقط ۱۲۰۰ محکوم قابل رصد بودند، اما در حال حاضر این محدودیت برداشته شده و میتوانیم هر تعداد محکومی را که از پابند استفاده میکنند، رصد کنیم.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه گفت: سامانه رصد پابندهای الکترونیکی که پروژه مشترک بین معاونت فناوری قوه و سازمان زندان هاست کاملا بومی طراحی شده است.
وی افزود: نمونه سوئیسی پابندها سه هزار یورو قیمت دارد و ما با تکیه بر توان داخلی این پابند را به قیمت سه و نیم میلیون تومان تولید میکنیم.
زارع پور ابراز امیدواری کرد شرایطی فراهم شود تا هر محکومی که ظرفیت لازم استفاده از پابند الکترونیکی را دارد از این شرایط به عنوان جایگزین حبس استفاده کند.