به گفته کارشناسان بهداشتی سرانه مصرف قند هر ایرانی بیش از ۲ برابر میانگین جهانی است.
عالی پور اضافه کرد: این مقدار قند و شکر به دو شکل پنهان و آشکار در رژیم عذایی روزانه وارد بدن میشود.
وی افزود: دریافت زیاد قندهای آزاد یا رژیمهای غذایی سرشار از قند، مخاطراتی از قبیل پوسیدگی دندان، کاهش حسایت به انسولین، چاقی و اضافه وزن، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون بالا، کبد چرب غیر الکلی، سرطان لوزالمعده و تضعیف عملکرد کلیه و حتی نقرس را به همراه دارد.
کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت به بزرگسالان و کودکان توصیه میکند تا دریافت روزانه قندهای آزاد را به کمتر از ۱۰ درصد از کل مصرف انرژی کاهش دهند که این مقدار معادل ۱۰ قاشق چای خوری شکر است (هر قاشق چای خوری حاوی پنج گرم شکر است).
عالی پور اضافه کرد: کاهش بیشتر مصرف قند به کمتر از پنج درصد کل انرژی یا ۲۵ گرم (پنج قاشق چای خوری) در روز مزایای بیشتری را برای سلامتی به همراه دارد.
وی، بر کاهش مصرف نوشیدنیهای حاوی شکر مانند انواع نوشیدنیهای گازدار، نوشیدنیهای کربناته، نوشیدنیهای انرژی زا، شیرهای طعم دار و بسیاری از آب میوهها تاکید کرد و افزود: توصیه میشود به جای نوشابههای گازدار یا آب میوههای شیرین شده، آب سالم مصرف شود.