استاندار آذربایجان شرقی گفت: تاکنون هیچ پروانه بهرهبرداری برای استخراج ارز دیجیتال در استان صادر نشده و هرگونه فعالیتی در این حوزه غیرقانونی است.
وی افزود: منطقی نیست در شرایطی که واحدهای تولیدی ما با کمبود برق و مشکلات ناشی از آن روبهرو هستند، عدهای از نعمت برق برای فعالیتهای غیرقانونی استفاده کنند.
وی با اشاره به راهاندازی سامانه خوداظهاری دستگاههای استخراج رمزارز (ماینر)، گفت: بعد از مهلت مقرر، هرگونه فعالیت غیرمجاز در این حوزه به منزله قاچاق بوده و با متخلفان برخورد میشود.
پورمحمدی افزود: کمیته پایش باید با اقداماتی نظیر رصد میزان مصرف برق مشترکان خانگی و صنعتی، فعالیتهای غیرمجاز در این حوزه را شناسایی کنند.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از این جلسه بر تعیین تکلیف کالای رسوبشده در انبارهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی تأکید کرد و گفت: بسیاری از این کالاها به دلیل طولانی شدن روند رسیدگی، غیرقابل استفاده میشود.
پورمحمدی افزود: با توجه به اینکه برخی از این کالاها جزو کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم در بازار است لازم است در رسیدگی به پروندهها و تعیین تکلیف آنها از سوی دستگاههای مسئول تسریع شود.
وی همچنین با اشاره به آغاز اجرای طرح شناسهدار کردن گروه کالایی لوازم یدکی خودرو، بر دقت و حساسیت مجریان این طرح بویژه در سطح عرضه تأکید کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی هم با اشاره به راهاندازی سامانه خوداظهاری دستگاههای تولید رمزارز در سایت بهینیاب خبر داد و گفت: متقاضیان استخراج ارز دیجیتال تا 5 اسفند مهلت دارند در این سایت ثبتنام و درخواست مجوز کنند.
حبیب امینزاده افزود: تاکنون 350 متقاضی در سطح استان برای اخذ شناسه یکتا برای 6850 دستگاه استخراج ارز دیجیتال در این سامانه ثبتنام کردهاند.
وی تصریح کرد: طبق قانون، فعالیت دستگاههای استخراج ارز دیجیتال تنها در شهرکهای صنعتی، نیروگاهها و مناطق آزاد مجاز است و تاکنون هیچ پروانه بهرهبرداری برای فعالیت متقاضیان این حوزه صادر نشده است.
امینزاده درخصوص طرح شناسهدار کردن گروه لوازم یدکی خودرو نیز گفت: این طرح شامل 17 قلم کالاست و واحدهای تولیدی ملزم به وارد کردن شناسه کالاهای تولیدی خود در سامانه الکترونیکی هستند.