عضو هیات مذاکره کننده افغانستان اعلام کرد
تصمیم جدید هیات مذاکره کننده افغانستان
هیات مذاکره کننده افغانستان تصمیم گرفته است قبل از ورود به مباحث اصلی، درباره مشروعیت جنگ در این کشور بحث شود.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما از کابل، «عبدالحفیظ منصور» یک عضو هیات مذاکره کننده دولت افغانستان اعلام کرد: هیات مذاکره کننده افغانستان تصمیم گرفته است قبل از پیشرفت در موضوعات مورد مذاکره، نخست درباره مشروعیت جنگ گفتگو شود،
وی گفته است: تا زمانی که این موضوع روشن نشود، مذاکرات صلح به نتیجه نخواهند رسید.
با این حال با وجود دیدارهایی بین روسای هیاتهای مذاکره کننده طالبان و دولت افغانستان، روند مذاکرات صلح برای ششمین روز پیاپی همچنان متوقف است.
دور دوم مذاکرات صلح افغانستان با طالبان از ۱۸ دی ماه در دوحه قطر آغاز شده، اما تاکنون پیشرفتی نداشته است.
دولت افغانستان تاکید دارد که در این دور از مذاکرات صلح، آتش بس یا کاهش خشونت به عنوان اولویت اصلی مورد بحث قرار گیرد، اما طالبان بر بحث بر سر چگونگی نظام سیاسی آینده افغانستان تاکید دارد.
اشرف غنی رییس جمهور افغانستان روز گذشته در گفتگوی تلفنی با نخست وزیر استرالیا بر ضرورت توافق طالبان با آتش بس تاکید کرد.
از سوی دیگر وزارت امور خارجه افغانستان نیز همزمان با دور دوم مذاکرات صلح، کارزار جدیدی را به راه انداخته است که براساس آن وزیر امور خارجه افغانستان در گفتگو با دیپلماتهای کشورهای دیگر از جمله دیپلماتهای کشورهای همسایه و منطقه درباره روند صلح و برقراری آتش بس گفتگو میکند، همه این تلاشهای دولت افغانستان در حالی است که طالبان هنوز حاضر نشده است درباره آتش بس به عنوان یک اولویت وارد مذاکره شود.
موضوع چگونگی نظام سیاسی آینده افغانستان از دیگر موضوعاتی است که در مذاکرات صلح دوحه قرار است، مورد بحث قرار گیرد، برخی چهرههای سیاسی افغانستان از تشکیل دولت موقت حمایت کرده و آن را یک راهکار برای حل معضل افغانستان دانسته اند، اما اشرف غنی و مقامات دولتی افغان با طرح تشکیل دولت موقت به شدت مخالف هستند و بر نظام جمهوری تاکید دارند.
برخی گزارشها حاکی از آن است که «زلمی خلیل زاد» نماینده آمریکا در امور افغانستان در سفر اخیر خود به منطقه، طرح تشکیل دولت موقت را با خود به کابل و دوحه برده است، اما سفارت آمریکا در افغانستان ادعا کرده است که آمریکا درباره چگونگی نظام سیاسی آینده افغانستان نقش ندارد و این موضوع به دیدگاه افغانها بستگی دارد.
دور نخست مذاکرات صلح در قطر که حدود سه ماه زمان برد بدون نتیجه ملموس برای مردم افغانستان به پایان رسید، در این دور از مذاکرات، دو طرف بر سر دستورالعمل مذاکرات به توافق رسیدند و موضوعات مورد مذاکره را به هم ارائه کردند.
قرار است هیاتهای مذاکره کننده در دور دوم مذاکرات که از آن به عنوان دور سرنوشت ساز یاد میشود وارد مباحث اصلی شود که تاکنون اتفاق نیفتاده است.
همزمان با این مذاکرات جنگ و درگیری در افغانستان به شدت ادامه دارد و ترورهای هدفمند در شهرهای این کشور به ویژه پایتخت رو به افزایش است.
امرالله صالح معاون اول رییس جمهور افغانستان که طالبان را مسوول ترورهای هدفمند میداند بر اعدام افراد دستگیر شده طالبان تاکید کرد.
وی امروز نیز در پیامی اعلام کرد: طالبان هشدار داده است در صورت اعدام افراد این گروه، مردم را هدف حملات خود قرار میدهد که این به معنای دست داشتن طالبان در ترورهای اخیر است.
تشدید جنگ میدانی و ترورهای هدفمند در افغانستان همچنین بر روند مذاکرات صلح در دوحه سایه انداخته است، برخی آگاهان امور سیاسی معتقدند طالبان میخواهد با وقت کشی در مذاکرات صلح، جنگ را تشدید کند تا به عنوان پیروز میدان جنگ در مذاکرات صلح دست بالا داشته باشد.
برخی از کارشناسان نیز معتقدند طالبان در انتظار روی کارآمدن دولت «جو بایدن» هستند تا مشخص شود سیاست دولت جدید آمریکا در قبال مذاکرات صلح چیست و به همین دلیل این روزها تمایلی به ادامه مذاکرات صلح نشان نمیدهد.