سخنگوی دولت تصریح کرد: مواضع بایدن تا زمانی که روی زمین با لغو تحریمها ذیل تعهدات برجامی آمریکا همراه نشود از نظر ما فاقد ارزش است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت اقای ربیعی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی در خصوص پیش بینی دولت از رفتار رئیس جمهور جدید آمریکا با ایران گفت: این سوال را که آیا دولت آقای بایدن ارادهای برای تغییر سیاستهای گذشته دارد یا نه، باید از دولت جدید آمریکا بپرسید.
وی افزود: آقای بایدن و تیم وی در دوران مبارزات انتخاباتی و نیز بعد از پیروزی در موقعیتهای مختلف مطالب در رابطه با بازگشت به برجام بیان کرده اند. اما این مواضع تا زمانی که روی زمین با لغو تحریمها ذیل تعهدات برجامی آمریکا همراه نشود از نظر ما فاقد ارزش است.
اقای ربیعی تصریح کرد: تا جایی که به ما مربوط میشود، سیاست فشار بر ایران و توطئههایی که دولت ترامپ در این سالها دنبال کرده، شکست خورده و هیچ راه عاقلانهای جز کنار گذاشتن این روش پرهزینه برای آمریکا و مخاطره آمیز برای صلح و امنیت وجود ندارد.
اگر دولت بعدی آمریکا ارادهای واقعی برای تصحیح این اشتباهات داشته باشد، میتواند از افتادن به این تلههای کودکانه امتناع کند
وی اضافه کرد: مشخصاً وزیر خارجه آمریکا در آخرین روزهای دولت ترامپ در حال تلاش برای سنگ اندازی بر سر راه اصلاح سیاستهای ورشکسته چهار سال اخیر است، اما ما نگران این موضوع نیستیم، چون اگر دولت بعدی آمریکا ارادهای واقعی برای تصحیح این اشتباهات داشته باشد، میتواند از افتادن به این تلههای کودکانه امتناع کند و کاری را که برای منافع مردم آمریکا و منطقه درست است، انجام بدهد.
سخنگوی دولت در خصوص موضع دولت به مطرح شدن موضوع حذف بودجه غربالگری از سوی مجلس گفت:
دیدگاههای مطرح شده در خصوص غربالگری ژنتیکی ناشی از عدم اطلاع و تحلیلهای غلط بی مبنا صورت میگیرد. غربالگری یک استراتژی برای پیشگیری از بروز چالشهای پزشکی و زیستی برای خانوادهها و جامعه است.
یکی از شاخصهای نظام سلامت پویا و متعهد به مردم توجه به غربالگری است. یکی از افتخارات این دولت توجه به غربالگری شنوایی و بینایی در میان کودکان است.
وی افزود: من در دوران وزارت رفاه، حتی دنبال انجام غربالگری آلزایمر از طریق صندوقهای بازنشستگی بودم. چون که همه نوعِ غربالگری، برای پیشگیری و زندگی بهتر انسانها در آینده است و هدف اول و آخر غربالگری، ایجاد جامعهای با افراد سالم است. غربالگری ژنتیکی که اخیرا درباره آن مباحث بعضا عجیبی هم در یک برنامه تلویزیونی مطرح شده، یک راهکار برای عدم تحمیل هزینههای روحی و روانی، اقتصادی و اجتماعی است و کاربردهای چندگانه دارد.
اقای ربیعی گفت: به نظرم این افراد برداشتهای نادرستی از مفهوم غربالگری دارند. چون غربالگری به عنوان یک وظیفه اخلاقی و انسانی برای دولتها در نظر گرفته شده است. تصویب برنامه غربالگری ژنتیکی نیز با هدف پیشگیری از معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیک در کشور ما به سال ۷۶ باز میگردد. از سال ۹۴ هم دولت، مشاوره ژنتیک برای افراد معلول تحت پوشش توانبخشی را اجرا کرد.
وی تصریح کرد: در مجموع از سال ۹۴ تا ۹۸ برای تعداد ۷۱ هزار و ۵۹۲ فرد دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور، مشاوره ژنتیک انجام شده است. در راستای همین برنامه، از سال قبل، پروژه " شناسایی اختلالات ژنتیکی در خانوادههای دارای معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی کشور تا سال ۱۴۰۰ " با هدف پیشگیری از تکرار معلولیتهای ناشی از اختلالات ژنتیک در خانوادههای دارای معلول تحت پوشش سازمان در دست اقدام میباشد.
سخنگوی دولت گفت: با اجرای این پروژه تا کنون، ۲۲۲خانواده دارای ۵ معلول و بیشتر، مشاوره ژنتیک شده اند و برای ۱۸۴ مورد هم آزمایشات ژنتیکی درخواست گردیده است. همچنین، ۹۵۶ خانواده دارای ۴ معلول، مشاوره ژنتیک شده اند. در حال حاضر ۲۸۴ مرکز دولتی و غیر دولتی داریم. اتفافا ما نیازمند منابع مالی بیشتری برای این غربالگری هستیم و قطعا باید از خانوادههای کم درآمد و دارای معلولیت حمایت کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که در لایحه بودجه ۱۴۰۰ دولت پیش بینی کرده برای ۲۵ گزارشی که سازمان نظارت بر صدا و سیما تهیه میکند ۳ میلیارد و ۱۲۸ میلیون تومان بودجه پرداخت کند و آیا این بودجه در تنگنای اقتصادی توجیه دارد گفت: اول اینکه بودجه تنظیمی دولت، بودجهای است مبتنی بر عملکرد. در واقع این اطلاعات از پیوست شماره ۴ لایحه بودجه که مربوط به بحث بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد و احصاء برنامهها و سنجههای عملکرد دستگاههای اجرایی است، استخراج میشود.
اقای ربیعی افزود: فلسفه اطلاعات پیوست مذکور، تفکیک کل هزینههای هر دستگاه (اعم از پرداخت حقوق و مزایا، هزینههای اداری، قراردادها، هزینههای رفاهی و بیمهای، هزینه پشتیبانی، هزینه آب و برق و سوخت و ...) بر حسب برنامههای اصلی آن دستگاه است. به عنوان نمونه هزینه تولید هر گزارش نظارتی در صدا و سیما به معنای کل هزینههایی است که در تهیه هر گزارش لحاظ میشود. به عبارتی تهیه گزارش نظارتی به عنوان یکی از فعالیتهای اصلی صدا و سیما در آنجا ذکر شده و بخشی از هزینههای پرسنل و هزینههای اداری، پشتیبانی آن سازمان، صرف تولید آن فعالیت میشود.
وی اضافه کرد: شورای نظارت بر سازمان صدا و سیما بر اساس اصل ۱۷۵ قانون اساسی، تنها نهاد نظارتی بر صدا و سیما است. این شورا متشکل از " سیما"، "صدا" و" خبر و برنامههای سیاسی " است. تعداد گزارشهای تهیه شده در شورای نظارت، در طول یکسال بالغ بر ۲۰۰ عنوان گزارش است. البته نمایندگان رئیس محترم جمهور در طول این ۷ سال، انتقادات جدی به ساختار فعلی و رویکرد شورا داشتهاند و همواره نسبت به انفعال این شورا به خصوص محدود بودن آن به نظارت پس از پخش و عدم تحقق اختیارات نظارتی آن، منتقد بودهاند و مکاتبات متعددی هم در این باره داشته اند.
اقای ربیعی گفت: در مقابل نیز به دلیل این انفعال و اینکه نظارت شورا نه تنها استصوابی نیست بلکه استطلاعی هم نیست، به همین علت، بر این باوریم که بازنگری در ساختار شورای نظارت از طریق لایحه قانون خط مشی مدیریت و نظارت صدا و سیما، مهمترین اقدام ضروری است. دولت همواره بر این اعتقاد بوده است که اگر این نظارت درست انجام بشود، به نفع کل جامعه است و ما امیدواریم که این شورا، کارآمدی و اثرگذاری خود را به دست آورد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی هزینه کرد مبلغ یک میلیارد یورو مقابله با کرونا گفت: تاکنون بانک مرکزی معادل ریالی ۷۷۶ میلیون یورو را تخصیص داده که از این مبلغ ۱۲۸۵ میلیارد تومان به بیمه بیکاری برای کارگران بیکار شده ناشی از کرونا و الباقی به وزارت بهداشت تعلق گرفته است.