نمایندگان مجلس با تصویب ۳ ماده از لایحه دوفوریتی شوراهای حل اختلاف، ساختار و تشکیلات مرکز و شورا را در این لایحه مشخص کردند.
براساس ماده ۱ این لایحه؛ به منظور حل اختلاف و صلح و سازش بین اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی، شوراهای حل اختلاف که در این قانون به اختصار"شورا" نامیده میشوند، زیرنظر قوه قضائیه وبا شرایط مقرر در این قانون تشکیل میگردند.
در ادامه نمایندگان با ماده ۲ این لایحه با ۱۹۴ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۷ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
براساس ماده ۲ لایحه مذکور؛ برنامه ریزی و راهبری شوراها توسط مرکز حل اختلاف که در این قانون به اختصار"مرکز" نامیده میشود، انجام میگیرد.
همچنین در تبصره این ماده نیز آمده است؛ مرکز زیر نظر رئیس قوه قضائیه اداره می شود و رئیس مرکز با حکم رئیس قوه قضائیه منصوب میشود.
همچنین نمایندگاه با ماده ۳ این لایحه نیز با ۱۸۳ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۸ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
در ماده ۳ نیز آمده است؛ تعیین محدوده فعالیت جغرافیایی شوراها در هر حوزه قضائی بر عهده رئیس همان حوزه قضائی می باشد.
همچنین در تبصره ۱ ماده ۳ آمده است؛ شعب شوراها در شهرها و در صورت لزوم در روستاها و دهستانها به تشخیص رئیس قوه قضائیه به تعداد لازم تشکیل می گردد. رئیس قوه قضائیه می تواند این امر را به رئیس مرکز تفویض کند.
همچنین براساس تبصره ۲ ماده ۳؛ برای رسیدگی به امور فنی و صنفی در دعاوی و شکایات فیمابین اصناف و همچنین برای دعاوی و شکایات فیمابین اقلیتهای دینی موضوع اصل سیزدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به ترتیب مقرر در این قانون، شوراهای حل اختلاف تخصصی قابل تشکیل است.