مجری کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا گفت: داوطلبان واکسیناسیون کرونا، آماده دریافت دوز دوم هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیم، آقای محمدرضا صالحی در استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: از میان 14 نفری که هفته گذشته واکسین دريافت کردند 3 نفر دوز دوم را هم دریافت کردند، از امروز هم باقی نفرات آماده دریافت دوز دوم واکسن شدند و تاکنون عارضه جدی حادث نشده است.
او ادامه داد: عوارضی که تاکنون از تزریق واکسن کرونا به داوطلبان مشاهده شده همانند عوارض مربوط به واکسن های قبلی است که تب خفیف و درد محل تزریق، ضایعات پوستی مختصر از جمله عوارضی بود که مشاهده شد و البته لازم به درمان هم نبود زیرا همه این عوارض پس از چند ساعت از بین رفتند.
آقای صالحی در خصوص واکسن نوترکیب آنفلوآنزا گفت: تب ناشي از تزریق واکسن آنفلوآنزا بسیار شایع است و در برخی موارد حالتی شبیه به سرماخوردگی ایجاد می کند.
او افزود: زمانی که تعداد داوطلبان به 56 نفر برسد مرحله دوم واکسیناسیون و کارآزمایی ها آغاز می شود زمان احتمالی این اتفاق را می توان اوایل اسفندماه عنوان کرد در حال حاضر منتظر تأیید مراحل ذیصلاح نسبت به عملکرد مرحله اول واکسیناسیون هستیم.
آقای صالحی ادامه داد: در مرحله دوم احتمالاً روزانه 500 نفر مورد واکسیناسیون و کارآزمایی قرار خواهند گرفت.
او تصریح کرد: مشخصاً در مورد واکسن کرونا، شاید بشود گفت حدوداً اردیبهشت و خرداد شاهد نتیجه جدی خواهیم بود در آن زمان، اگر واکسیناسیون ها به خوبی پیش برود احتمالاً طرح واکسیناسیون عمومی در کشور طراحی خواهد شد.
مجری کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا گفت: شرایط فعلی کرونا در کشور مانند جنگ احد شده زیرا دقیقاً زمانی که فکر می کنیم به ویروس فائق آمده و پیروز شده ایم و رخت مسافرت می بندیم دوباره دستخوش ویروس کرونا قرار می گیریم.
آقای صالحی افزود: شبیخون های لحظه به لحظه کرونا سبب دلشوره و نگرانی کادر درمانی بیمارستان ها شده زیرا نگرانیم که دوباره روزهای تلخ و سخت گذشته بازگردد.
سهل انگاری در رعایت پروتکل ها مساوی با افزایش میزان مرگ و میر است
معاون وزیر بهداشت و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تلفات کرونایی در کشورمان حاصل کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی است.
دکتر علیرضا رئیسی در ارتباط زنده با استودیوی گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در ارتباط با بازگشایی ها افزود: ویروس کرونا هنوز وجود دارد و در حال جهش و قوی تر شدن است و نمونه هایی از این جهش را می توان در انگلیس، برزیل و آفریقا مشاهده کرد.
او ادامه داد: موج های بیماری کرونا که تا به حال در کشور ما مشاهده شده حاصل جهش ویروس نبوده بلکه متأثر از رفتارهای اشتباه خودمان است.
رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی سبب از دست دادن هموطنانمان بود، هر زمان میزان رعایت پروتکل ها کاهش می یابد بیماری کرونا اوج می گیرد.
او ادامه داد: در شرایطی که امریکا، آلمان و انگلیس در تعداد مبتلایان کرونایی، رکورد شکنی می کنند با همدلی مسئولین و همکاری مردم ما توانستیم با اجرای طرح شهید سلیمانی پروتکل های بهداشتی به خوبی رعایت شود و به آرامش نسبی برسیم.
آقای رئیسی افزود: وضعیت استان تهران والبرز به گونه ای بود که باید زرد اعلام می شد ولی این اعلام به معنای آن نیست که ویروس از بین رفته باش، وضعیت زرد تهران و البرز بدان معناست که مشاغلی که 11 ماه تعطیل بودند می توانند به فعالیت خود بازگردند.
او تصریح کرد: مردم باید با تغییر سبک زندگی بپذیرند که حتماً نباید با اعمال جریمه از سفر و ترددشان جلوگیری شود.
آقای رئیسی گفت: حضور دانش آموزان در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست. پایه های اول و دوم در مناطق زرد و آبی در صورت تمایل خانواده ها، دانش آموزان می توانند دو روز در هفته آن هم دو ساعت در روز به مدرسه بروند.
او در خصوص حضور کادر و مدیران مدارس در مدارس گفت: وزیر آموزش و پرورش درباره حضور کادر آموزشی در مدارس تصمیم گیری خواهد کرد اما تا این لحظه به منظور مدیریت مدرسه و ارتباط با والدین دانش آموزان تصمیم بر حضور داشتن کارکنان و کادر آموزش است.
آقای رئیسی با اشاره به نگاه علمی و درست وزیر آموزش و پرورش در خصوص بازگشایی مدارس پایه اول و دوم گفت: گرچه نگاه وزیر آموزش و پرورش در مورد بازگشایی ها درست است اما در شرایط کرونایی فعلی، حضور در مدارس به هیچ وجه اجباری نیست.
معاون وزیر بهداشت در خصوص اعمال نکردن ممنوعیت سفر به استان های جنوبی و شمالی کشور گفت: درست است که برای وضعیت زرد در کشور. اعمال محدودیت تعریف نکرده ایم اما همین 40 هزار نفری که امروز وارد قشم شده اند از آن دسته افرادی هستند که به هر بهانه اقدام به هنجارشکنی کرده و مهمانی و دورهمی راه می اندازند اینجاست که باید طبق تجربه باید از زور و فشار برای اعمال محدودیت ها استفاده کنیم.
آقای رئیسی با بیان اینکه ایجاد هر موج بیماری مساوی با 10 هزار نفر مرگ بیشتر است افزود: به این منظور از وزارت کشور خواسته ایم تا دوباره اعمال محدودیت های شدیدتر برقرار گردد.
او ادامه داد: در حال حاضر وضعیت 253 شهر در کشور متعادل شده اما اگر پروتکل ها رعایت نشود احتمال شروع موج چهارم بیماری وجود خواهد داشت از سویی با خستگی فراوان کادر درمان، موج چهارم بیماری خبر بسیار بدی برای ما محسوب می شود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص برخورد با ناقضان پروتکل های بهداشتی گفت: با اینکه میزان رعایت پروتکل ها در کشور به 83 درصد رسیده اما در برخی اماکن و شهرها عده ای پروتکل ها را زیر سؤال می برند از این رو وقتی حدود 10 شهر استان مازندران در وضعیت قرمز هستند باز هم شاهد صف کشیدن مردم برای ورود به این استان هستیم.
آقای رئیسی افزود: با رصد به موقع و بی وقفه تعداد پلمب ها و ثبت تخلفات، با ناقضان پروتکل ها برخورد خواهد شد.
وی از در دسترس قرار گرفتن 4 واکسن نو تولید ایرانی تا تابستان سال آینده خبر داد و افزود: هدف اصلی ما این است که اول برای گروه پر خطر (کادر درمان، سالمندان پر خطر و جانبازان شیمیایی) بتوانیم قبل از سال جدید تهیه واکسن را انجام دهیم.
او از همکاری و ایجاد مسیر جدید تهیه و تولید واکسن میان ایران و کوبا خبر داد و افزود: واکسنی که تهیه آن با انعقاد قراردادی میان ایران و کوبا به تولید رسیده، فاز اول انسانی خود را در کوبا طی نموده بنابراین و طبق قرارداد فی مابین، تکنولوژی این واکسن از کوبایی هاست ولی این واکسن ایرانی محسوب می شود از این رو می توانیم فاز 3 این واکسن را تا پایان سال جاری در کشور خودمان شروع کنیم.
آقای رئیسی در خصوص تزریق های صورت گرفته واکسن کرونا بر روی مسئولین کشورهای همسایه گفت: بسیاری از این واکسن ها در مرحله 2 و 3 قرار دارند این در حالی است که اصرار ما بر این است که واکسن ایرانی و تولید داخلی به مردم کشورمان تزریق شود.
وی با اشاره به پرداخت 52 میلیون دلار برای خرید واکسن کواکس افزود: با پرداخت این مبلغ حدوداً 16 میلیون و 800 هزار دوز برای 8 میلیون و 400 هزار نفر واکسن خریداری شده که البته علی رغم کارشکنی های بسیار از سوی امریکا این مبلغ انتقال و در حساب نشست و در حال حاضر در انتظار دریافت 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن تا 2 ماه آینده هستیم. این میزان دوز به ما کمک می کند تا قبل از تولید میزان مورد نیاز واکسن داخلی، پاسخگوی شبکه درمان کشورمان باشیم.
آقای رئیسی همچنین از احتمال ورود 2 میلیون و 600 هزار دوز واکسن از روسیه و چین خبر داد و گفت: تهیه و دریافت این میزان دوز این امکان را فراهم می کند تا قبل از پایان سال جاري، واکسیناسیون را در کشورمان آغاز کنیم.
دکتر محمدرضا صالحی مجری کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی کرونا در استودیوی گفتگوی ویژه خبری در خصوص عوارض ناشی از واکسن فایزر در دیگر کشورها گفت: تاکنون گزارش هایی از آلرژی های مزمن در ساعات اولیه پس از مصرف و تزریق واکسن و همچنین در مواردی مرگ های نا به هنگام با علت نامعلوم ظرف چند روز پس از تجویز این واکسن به عمل آمده که این گزارشها در حال بررسی و پیگیری است البته نگرانی های قبلی هم در آزمایشات حیوانی این واکسن وجود داشت به نظرمی رسد با توجه به اضطرار موجود، تأییدیه تکثیر این واکسن صادر شده و فعلاً در حال فروش و تجویز است.
دکتر عباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ارتباط زنده تصویری از ساری با استودیوی گفتگوی ویژه خبری در خصوص وضعیت قرمز این شهر گفت: وضعیت قرمز این روزهای شهرهای مازندران به منزله پیک سوم بیماری کروناست که با تأخیر از راه رسیده است.