آینده سبز اقتصاد ایران با زراعت چوب
زراعت درخت، زراعتی که افزون بر درآمدزایی، به حفظ پهنههای جنگلی و رفع نیازهای کشور به چوب کمک میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز ایلام؛ با توجه به اینکه سالانه بیش از ۵۰هزار هکتار از جنگلهای شمال کشور به دلایلی مانند قاچاق چوب و آتش سوزیها از بین میرود، رونق زراعت چوب در استانهای دیگرمی تواند راهکاری مفید برای صیانت از جنگلهای استراتژیک شمال کشور باشد.
بر همین اساس در سالهای اخیر با استقبال کشاورزان و سیاستهای حمایتی سازمان جنگلها، اجرای طرح زراعت چوب در استان ایلام شتاب بیشتری گرفته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام، سهم استان را در طرح زراعت چوب ۶هزار هکتار عنوان کرد و افزود: این رقم ۲۰درصد از کل زراعت چوب کشور میباشد.
رضا احمدی، توان کارشناسی و مطالعات میدانی کارشناسان این اداره درحوزه ظرفیتهای زراعی منابع طبیعی و کشاورزی استان را مطلوب توصیف کرد و گفت:بر اساس مطالعات علمی صورت گرفته دو طرح مهم درحوزه زراعت چوب از استان ایلام به کشور صادر کرده ایم.
وی دو طرح تدوین و ارائه شده زراعت چوب را، هر مزرعه یک جنگل با استفاده از نهالکاری حاشیه مزارع کشاورزی و هر جاده یک کمر بند سبز با نهالکاری حاشیه جادهها عنوان کرد و افزود: همزمان با ارائه این دوطرح، طی یک برنامه ۵ساله حاشیه ۵هزار کیلومتر از جادههای استان نهالکاری میشود.
رییس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور، با بیان اینکه استان ایلام در سالهای اخیر توانسته با اقدامات موثر کارشناسی یک سوم جنگلکاری کل کشور را به خود اختصاص دهد، از تخصیص اعتبارات لازم برای حفاظت و توسعه جنگلها و بویژه اجرای طرح موثر و سودآور زراعت چوب در کشور خبر داد.
فریبرز غیبی اظهار داشت: در سال۹۷ بالغ بر ۲۰۰میلیون دلار برای برنامههای آبخیز داری و سال۹۸ حدود ۱۵۰میلیون یورو با موافقت مقام معظم رهبری از محل صندوق توسعه ملی به صیانت و توسعه جنگلها اختصاص یافت که امسال نیز بالغ بر از محل این صندوق ۱۲۰۰میلیارد تومان و از محل اعتبارات صیانت از جنگلها ۱۰۰میلیارد تومان هزینه خواهد شد.