سخنگوی شورای حاکمیتی سودان اعلام کرد،
تاکید سودان بر حل دیپلماتیک اختلافات با اتیوپی
سودان تاکید کرد تمایلی به تشدید تنشها با اتیوپی ندارد و ترجیح میدهد مسائل از راههای سیاسی و دیپلماتیک حل و فصل شود.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی العالم، محمد الفکی سلیمان سخنگوی شورای حاکمیتی سودان اعلام کرد کشورش علیه سودان اعلان جنگ نکرده و دستوری در این خصوص صادر نکرده است. وی افزود آنچه در مرزهای شرقی کشور روی میدهد به منزله آرایش مجدد نیروهای ارتش سودان در داخل مرزهای کشور است.
سخنگوی شورای حاکمیتی سودان ادامه داد تصمیم به بازپس گرفتن خاک سودان، تصمیمی سیاسی و نه حاکمیتی است.
طارق ابوشوره خبرنگار شبکه در سودان در گزارشی با اشاره به ادامه تنشها در مرزهای سودان و اتیوپی پس از استقرار نیروهای ارتش سودان در مناطق الفشقه الکبری و الصغری که مذاکرات هیئتهای اتیوپی و سودان در خرطوم برای نصب علائم مرزی در آنجا به نتیجه نرسید، افزود: بر همین اساس همچنان تنشهای رسانهای و طرح اتهامات علیه یکدیگر ادامه دارد و از سوی دیگر ورود جنگندههای اتیوپی به حریم هوایی سودان نیز اوضاع را بدتر کرد و احتمال تشدید تنشها در آینده را افزایش داد، بخصوص که حرف و حدیثهایی از وجود طرف سوم که به تنشها بین دو کشور دامن میزند، به گوش میرسد.
در ادامه گزارش آمده است: دولت انتقالی در خصوص تحولات نظامی و دیپلماتیک، به وضوح از مرحله آینده سخن میگوید و بر ضرورت گفتگو و مذاکره و نه جنگ حرف میزند، اما از اتیوپی خواست از دو منطقه سودان که تحت سیطره ارتش آن کشور و نه شبه نظامیان خارج از قانون است، عقب نشینی کند.
محمد الفکی گفت: هنوز دو منطقه باقی مانده است که از اتیوپی میخواهیم از آنها عقب نشینی کند تا سودان مناطق الفشقه الکبری و الصغری را تحت سیطره خود قرار دهد. تاکید میکنیم اگر بخواهیم با توسل به قدرت نظامی وارد این مناطق شویم میتوانیم عصر امروز این کار را انجام دهیم و توانایی این کار را هم داریم، ولی تمایلی به این کار نداریم بلکه به دنبال حل سیاسی هستیم.
خبرنگار شبکه گفت: ناظران معتقدند روابط ریشه دار ملتهای سوان و اتیوپی و حضور هزاران پناهنده اتیوپیایی در خاک خود در دورههای مختلف و علاوه بر این نقش اتیوپی در توافق صلح سودان، همه و همه عواملی است که کفه گزینه دیپلماسی را (برای حل اختلافات دو کشور) در صورت دخالت نکردن طرفهای دیگر در این مسائل، سنگین میکند.
در پایان گزارش آمده است: همه گزینهها بین سودان و اتیوپی روی میز است، اما فعلا کفه دیپلماسی سنگین است، اما کسی نمیداند این کفه تا چه زمانی سنگین باقی میماند.