برپایی نشست ادبی "بیت سوخته " در خانه شعر و ادبیات
همزمان با ایام شهادت حضرت زهرا (سلام الله) نشست ادبی "بیت سوخته " در خانه شعر و ادبیات برگزار شد و در این نشست شاعران سرودههایی را در مدح و ثنای بانوی آب و آینه مطرح کردند.
به گزارش خبرنگار حوزه معارف گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما، آقای مهدی امین فروغی نویسنده، مباحثی را در خصوص سیر تحول شعر فاطمی از گذشته تا دوران معاصر در زبان و ادبیات فارسی و زبان عرب مطرح کرد.
در ابتدا، مسلم نادعلی زاده استاد دانشگاه با مطرح کردن سوالی درخصوص دلایل اندک بودن اشعار فاطمی نسبت به اشعار نبوی و علوی، به شعرهای فاطمی اشاره کرد و در ادامه مهدی امین فروغی در پاسخ گفت: اگر مبنا را بر تقسیم بندیهای تاریخی قرار دهیم میتوانیم بگوییم که اشعاری که برای حضرت رسول و اشعار نبوی و اشعاری که در مدح حضرت علی علیه السلام است بسیار بیشتر از اشعار فاطمی است.
وی افزود: از ابتدا در زبان عرب، نخستین اشعار فاطمی مربوط به زمان حیات خود حضرت زهرا سلام الله شکل گرفته و نخستین شعر مربوط به حضرت علی علیه السلام بوده است که در ذکر ستایش حضرت زهرا سلام الله بیان کردند.
فروغی گفت: پس از اشعار حضرت علی (ع)، اشعار فاطمی به دو قسمت اشعاری که زنان دوران حضرت زهرا در وصف ازدواج حضرت زهرا (س) مطرح کردند و اشعاریای که خود حضرت سرودند که در فراق پیامبر (ص) بوده است و سوم اشعاری که حضرت علی علیه السلام برای حضرت زهرا میخواندند ازجمله اشعاری است که در دوره حضرت زهرا (س) سروده شد.
وی درباره اینکه پس از وفات حضرت زهرا (س) جایگاه اشعار در اشعار دوره اسلامی به چه صورت بوده است گفت: در قرون اولیه در ادبیات شعر عرب، شعر مستقلی درخصوص حضرت زهرا وجود نداشته، اما شاعرانی هستند که در خصوص مصائب ائمه اشعاری را سروده اند و در این میان به مصائب حضرت زهرا نیز اشاره کردند، بنابراین اگر بخواهیم تحلیلی داشته باشیم میتوانیم مطرح کنیم که اشعار فاطمی بسیار کم است و باید توسعه یابد.
در ادامه این نشست شاعرانی از جمله محمد شیخی و محمد بیابانی، اشعاری را درباره حضرت زهرا (س) مطرح کردند و به ذکر مصیبت پرداختند. صدا و تصویر دارد.