کشت گیاه کاملینا در ساری
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری : ۳ هزار متر مربع از مزارع این شهرستان به کشت دانه روغنی کاملینا اختصاص یافت.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، رضا پورفلاح گفت : با توجه به وابسته بودن بیش از ۸۰ درصد دانههای روغنی مورد نیاز کشور به واردات ، توسعه کشت این دانهها از جمله کنجد ، گل آفتابگردان ، گلرنگ و به ویژه کلزا و کاملینا به عنوان یکی از موضوعهای مهم خودکفایی در تولید و تامین امنیت غذایی کشور، مورد تاکید سیاستگذاران است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری با اشاره به اهمیت دانههای روغنی در بین محصولات زراعی، به عنوان دومین منبع غذایی پس از غلّات در جهان افزود: کشت گیاه "کاملینا یا کتانکش" سالهای اخیر در ایران آغاز شده و امسال بر اساس ابلاغ اداره کل جهاد کشاورزی مازندران، ۳ هزار مترمربع از مزارع روستای خارکش از توابع مرکز جهاد کشاورزی سمسکنده شهرستان ساری به زیرکشت این گیاه رفت.
پورفلّاح ، قابلیت کشت پاییزه و برداشت در اواخر فروردین، نیاز آبی کم، سازگاری بهتر با تغییرات اقلیمی منطقه، مقاومت فوقالعاده در برابر خشکی و سرمای بهاره، شوری خاک، حساسیت کمتر به آفتها و نداشتن حساسیت به ریزش محصول در زمان برداشت را از مهمترین مزیتهای گیاه دارویی و روغنی کاملینا برشمرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساری تصریح کرد: روغن گیاه کاملینا به عنوان با کیفیتترین روغنها از ۴۰ درصد امگا ۳، ۲۰ درصد امگا ۶ و ۹۵ درصد اسیدهای چرب اشباع شده مفید تشکیل و روغن حاصل از آن علاوه بر مصرف خوراکی، کاربُرد دارویی به دلیل خاصیّت ضدّسرطانی آن دارد.
پورفلّاح با بیان اینکه کنجاله دانه روغنی کاملینا نیز میتواند به عنوان خوراک مناسب دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار گیرد گفت: برای خرید بذر این گیاه هر سال نیاز به واردات نداشته که این موضوع به کاهش هزینههای منجر شده و توسعه کشت آن گامی موثر برای اقتصادیشدن کشاورزی و ایجاد اشتغال پایدار به شمار میرود.