معاون گردشگری اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اعلام کرد: نخستین مرکز گردشگری کشاورزی در تربت حیدریه راه اندازی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، بیدخوری در بازدید از مزرعه کشاورزی و دامداری خزاعی در روستای احمدآباد
این مسئول ادامه داد: بخش رخ تربت حیدریه هم یکی از قطبهای تولید کشاورزی در استان و کشور است و برای جذب گردشگر، منطقه هدف محسوب میشود.
وی افزود: با توجه به تغییر ذائقه گردشگران و لزوم تنوع بخشیدن به محصولات گردشگری ، توجه به رونق گردشگری تخصصی و ارائه خدمات طبق علایق خاص به گردشگران به ویژه توجه به ظرفیتهای منحصر به فرد شهرستان ها در دستور کار معاونت گردشگری استان قرار گرفته است.
بیدخوری افزود: به تازگی دستورالعمل راه اندازی گردشگری کشاورزی با هدف رونق گردشگری تخصصی، بهبود معیشت کشاورزان، توسعه پایدار روستایی ، حفظ حقوق فعالان بخش گردشگری کشاورزی و استفاده از ظرفیت آنها برای پیشبرد اهداف گردشگری، کاهش بیکاری و افزایش درآمد روستائیان و کاهش نامطلوب آثار زیستمحیطی ابلاغ شد.
وی گفت: مراکز گردشگری کشاورزی مکانهایی هستند که در آن یک بازدیدکننده در مزرعه یا دیگر محیطهای کشاورزی با اهداف آموزشی و تفریحی یا گذران اوقات فراغت فعالیتهایی انجام میدهد.
بیدخوری اضافه کرد: بنابراین گردشگری کشاورزی شاخهای از گردشگری روستائی است که در آن، کارآفرینان کشاورزی و اعضای خانوار آنها، خدماتی نظیر بازدید، سرگرمی و تفریحی، آموزشی، اقامتی و پذیرایی را برای فراهم شدن امکان مشارکت عملی و اقناع نیازهای بازدیدکنندگان در محیطهای کشاورزی ارائه میکنند.
وی گفت: علاوه بر تربت حیدریه، مراحل صدور مجوز گردشگری کشاورزی در شهرستانهای جوین و سبزوار هم در حال اقدام است.
رئیس میراثفرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه هم در این بازدید با بیان اینکه مزارع کشاورزی زمینه جذب گردشگران به شهرستان و بخش جلگه رخ را فراهم میکند ، افزود: محور توسعه بخش رخ به دلیل پتانسیلهای زیاد در حوزه کشاورزی و وجود جاذبههای متعدد میتواند بر دو محور گردشگری و کشاورزی استوار باشد.
علی محمدی ادامه داد: شهرستان تربت حیدریه با دارا بودن رتبه اول تولید زعفران جهان، رتبه اول تولید ابریشم کشور، قطب تولید سیب زمینی، چغندر، آلو و پسته استان میتواند به یکی از مراکز اصلی گردشگری کشاورزی استان تبدیل شود.
هم چنین مالک مرکز کشاورزی و دامپروری خزاعی واقع در روستای احمدآباد بخش رخ ، مساحت اراضی تحت تملک را بیش از ۲۵۰۰ هکتار ذکر کرد و گفت: وجود محصولاتی مانند زعفران، سیب زمینی، گل محمدی، گل کلزا، چغندر، گندم و ذرت، بیش از ۱۳ هزار دام سبک و سنگین، قنوات و استخرهای آب پژوهشهای علمی و آزمایشگاهی، از ظرفیتهای ویژه این مرکز است.
خزائی بافت سنتی روستای احمدآباد، وجود فرهنگ و رسوم سنتی غنی منطقه و غذاهای بومی و محلی را از دیگر ظرفیتهای جذب گردشگر در این منطقه، دانست و افزود: با آشنایی گردشگران با مراحل کاشت، داشت و برداشت محصولات و آشنایی با حیوانات مزرعهای بهویژه برای کودکان و نوجوانان، زمینه کارآفرینی هم در آنها نهادینه میشود.