برای نخستین بار در کشور، انجام الکترونایف برای درمان تنگی مری در هواز
روش الکترونایف در درمان تنگی مری در بیمارستان کودکان ابوذر اهواز برای اولین بار در کشور اجرا شد .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ،
فوق تخصص گوارش کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت : مرکز کودکان ابوذر اهواز با خرید تجهیزات لازم برای انجام الکترونایف گام بزرگتری برداشته و این روش را برای درمان تنگیهای بسیار مقاوم در کودکان شروع کرده است.
دکتر هژیر جواهری زاده افزود : روش الکترونایف در کودک بیماری که معده آن به علت ابتلا به بیماری کرونا دچار آسیب شده بود و باقیمانده معده بیمار به اثنی عشر (دوازدهه) بخیه شده بود طی ۳ جلسه استفاده شد و خوشبختانه کودک که تا قبل از شروع درمان قادر به تغذیه نبود پس از انجام درمان موفقیت آمیز روش الکترونایف، هم اکنون توانایی خوردن همه نوع مواد غذایی را دارد.
وی گفت : مرکز کودکان ابوذر اهواز با انجام روش الکترونایف، نسبت به مراکز دیگر در سطح کشور، پیشرو است چرا که در مراکز دیگر در دیلاتاسیون مری فقط از دو روش بالن و ساواری استفاده میشود، اما در مرکز کودکان ابوذر علاوه بر دو روش مذکور روش الکترونایف نیز استفاده میگردد.
جواهری زاده افزود : تا قبل از این بیماران مبتلا به تنگی مری برای درمان به استانهای دیگر از جمله استان فارس مراجعه میکردند اما از حدود ۵ سال پیش در مرکز کودکان ابوذر ابتدا دیلاتاسیون مری با استفاده از ساواری انجام شد. ساواری متشکل از میلههای پلاستیکی است که از طریق اندوسکوپی وارد تنگی مری میشود و تنگی را باز (گشاد) میکند.
وی گفت : در مرحله بعد مرکز کودکان ابوذر یک گام جلوتر گذاشته و پس از خرید تجهیزات به روز و پیشرفته، افتخار دیگری را در استفاده از دیلاتاسیون مری با بالن بدست آورد و این بار بیماران بیشتری در استان درمان شدند.
استفاده از دیلاتاسیون با بالن به این صورت است که یک بالن مخصوص به داخل مری فرستاده میشود و سپس پرباد میشود و تنگی مری باز میشود.
دکتر جواهری زاده خاطر نشان کرد: مرکز کودکان ابوذر با بکارگیری ۲ روش دیلاتاسیون با ساواری و بالن و موفقیت در این زمینه، با استان فارس و دیگر استانها در درمان تنگی مری کودکان همتراز شده است و تمام بیماران بصورت متمرکز در این مرکز درمان میشوند.
عضوهیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در درصد کمی از کودکان که دچار تنگی مری پیشرفته هستند و درمان آنها با دو روش فوق صورت نمیگیرد و میبایست مورد عمل جراحی قرار گیرند، بنظر میرسد روش الکترونایف جایگزین خوبی برای درمان آنان باشد.
وی گفت : تاکنون گزارشی از انجام روش الکترونایف در درمان تنگی مری کودکان در ایران در دست نیست