۱۴ واحد تولیدی در استان خراسان شمالی در تملک بانک هاست و روز به روز به دلیل حمایت نشدنها و نداشتن سرمایه در گردش به این تعداد اضافه میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی؛این تلاش و تولید یک طرف ماجراست. اما در طرف دیگر کارخانه هایی هستند که نتوانستند خود را به خاکریز جنگ اقتصادی با دشمن برسانند. کارخانه هایی که در بند سود وامهای بانکی قرار گرفتند و بعضا چند برابر وام دریافتی، سود می دهند.
دراستان خراسان شمالی ۱۴ واحد تولیدی در تملک بانک هاست و روز به روز به دلیل حمایت نشدنها و نداشتن سرمایه در گردش به این تعداد اضافه میشود.
برخی از شرکتهای تولیدی مثل شرکت شیر پاکمهر در اسفراین، شرکت مهر شیر درق، شرکت تولیدی صنعت گستران جاجرم، شرکت بلور آب در شیروان از جمله این شرکتها در خراسان شمالی است که همچنان در قلمرو بانک هاست.
زمین خوردن واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران
اسکندری سهامدار شرکت مهر شیر درق با اشاره به تملک بانک درآمدن این واحد تولیدی میگوید: در این واحد تولیدی محصولات لبنی تولید میکردیم که کارخانه در حال کار را بعلت پرداخت نکردن اقساط از ما گرفتن و به تملک بانک درآوردند.
میرزایی دیگر سهامدار شرکت مهر شیر درق از بی مهری بانکیها اظهار ناراحتی کرد و میافزاید: رفتار مسوولان بانکی با تولید کنندگان استان اصلا مناسب نیست و هیچ حمایتی از ما نمیشود.
میرزایی میگوید: این همه زحمت برای واحد تولیدی کشیدیم، اما نه تنها حمایت نشدیم بلکه واحد تولیدی را از ما با مواد اولیه و وجود دستگاههای میلیاردی گرفتند.
تعطیلی شرکت بلور آب شیروان
اولین و تنها شرکت سوپر جاذب پلیمری گرفتار در سود بانکی نامعلومی شده است.
محمدی مدیر عامل شرکت بلور آب در شیروان در خصوص حمایت نشدن از طرف بانکها اظهار میدارد: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان کل وام دریافتیمان بود که ۷۰۰ میلیون تومان پرداخت کرده ام، اما جالب این است که هنوز ۵ میلیارد به بانک بدهی دارم.
خاک خوردن دستگاههای میلیاردی شرکت شیرین شکن بجنورد
حسن زاده مدیر عامل شرکت شیرین شکن بجنورد میگوید: در این شرکت آبنبات تولید میشد و مدت کوتاهی کار کردیم، اما بعد از آن به دلیل بدهی بالا مجبور به تعطیلی شرکت با مواد اولیه شدیم.
وی میافزاید: همه دارایی ام را فروختم تا شرکتم را حفظ کنم و در دام بانک نیفتد و هم اکنون دستگاههای میلیاردی من در این شرکت خاک میخورد.
اما سیاوش وحدت مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی میگوید: ۱۵ شرکت تولیدی دیگر استان هم در شرف اضافه شدن به تملکات بانکی است.
وی میافزاید: تعدادی از این واحدهای به تملک در آمده در مرحله اولیه طرح و یا در حال تاسیس هستند.
مزایده واحدهای تولیدی بدهکار
خیرخواه مدیر کل سازمان ثبت اسناد و املاک خراسان شمالی درباره به مزایده گذاشتن واحدهای تولیدی میگوید: بر اساس درخواست بستانکار، ملک ارزیابی و به مزایده گذاشته میشود.
وی اظهار میدارد: ما نمیتوانیم تاخیری در اجرای مفاد قرار داد داشته باشیم و باید ظرف ۴۸ ساعت حکم اجرا شود.
خیر خواه میافزاید: بستانکار نیازی به مراجعه به محاکم قضایی ندارد، چون سند لازم الاجراست.
حجت الاسلام درویشیان رییس سازمان بازرسی کشور چندی پیش در سفر به خراسان شمالی گفت: باید مشخص شود چه تعداد واحد تولیدی در این استان فعال نیستند و واحدهایی که به تملک بانکها در آمدند دلیل به تملک درآمدنشان مشخص شود.