به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک، بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک در نوسان بود.
علت نوسان بهای نفت در پایان معاملات روز گذشته در این بازار و دیگر بازارهای جهانی این است که کارشناسان، کارگزاران و تحلیلگران بازار انرژی و نفت دوباره رویکرد احتیاطی را در انجام معاملات خود در پیش گرفته اند. این در حالی است در معاملات اوایل این هفته قیمت نفت در بازار جهانی در سایه پیروزی دموکراتهای آمریکا در پیروزی دموکراتها در انتخابات میان دورهای مجلس سنا در ایالت جرجیا و توافق گروه نفتی اوپک پلاس، اوپک+، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و کشورهای غیر عضو آن به ویژه روسیه، برای محدود سازی عرضه نفت به بازار جهانی با هدف کمک به تثبیت قیمتها در بازار جهانی، افزایش یافت. بهای نفت در اوایل این هفته به حدی افزایش یافت که حتی به سطح قبل از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ رسید.
در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه مارس با ۵۹ صدم درصد کاهش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۵۵ دلار و ۶۶ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه فوریه با یک صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۵۲ دلار و ۲۵ سنت رسید.
بهای نفت در ماههای نوامبر و دسامبر با امید به ازسرگیري روند افزایش تقاضا برای نفت در سطح جهان که در سال ۲۰۲۰ به علت ادامه بحران بهداشتی ناشی از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹، و اعمال محدودیتهای قرنطینهای برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) به شدت کاهش یافته بود مقداری افزایش یافت.
کارشناسان مسائل اقتصادی و مالی بانک مورگان استانلی در تحلیل و ارزیابی خود از اوضاع و شرایط حاکم بر بازار نفت میگوید: تحلیلهای دارویی ما حاکی از آن است که تولید جهانی واکسن ضد بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹، کووید-۱۹، در ماه مارس به ۷۵۰ میلیون دز در هر ماه خواهد رسید. با این میزان تولید پیش بینی میشود که ما در نیمه دوم سال ۲۰۲۱، خبر چندانی از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹ در جهان نباشد. همین امر باعث خواهد شد تا تقاضا برای نفت در سطح جهان در نیمه دوم امسال افزایش یابد.
اقدام گروه نفتی اوپک پلاس، اوپک+، متشکل از سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و کشورهای غیر عضو آن به ویژه روسیه، در محدود سازی عرضه نفت به بازار جهانی با هدف کمک به تثبیت قیمتها در بازار جهانی، نیز در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر داشت. با این حال خوشبینیهای بازار زیاد پایدار نیست.
اوگن واینبرگ، کارشناس بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایه گذاری بازار انرژی گروه بانکداری کومرتسبانک آلمان، در تحلیل نوسانات بازار نفت میگوید: نگرانیها درباره تقاضا برای نفت در سطح جهان دوباره در حال برگشت است. زیرا شمار مبتلایان به ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، همچنان خیلی بالاست و در همین راستا، محدودیتهای قرنطینهای برای مهار بیماری همه گیر ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹)، نیز در کشورهای مختلف همچنان ادامه دارد.
یارن شیلدروپ Bjarne Schieldrop، کارشناس بازار نفت و انرژی از گروه بانکی و خدمات مالی سوئدی اس ئی بی SEBدر تحلیل نوسان قیمت نفت در معاملات امروز این بازار میگوید: با وضعی که اکنون در کنگره آمریکا به وجود آمده است جو بایدن، به راحتی میتواند برنامه بهبود و بازیابی اوضاع اقتصادی – مالی به تصویب برساند طرحی که معمولا با اجرای آن زمینه برای افزایش تقاضا برای نفت در سطح جهان افزایش مییابد. اما از این طرف هم این امکان وجود دارد که دولت جدید به نوعی به توافقنامه هستهای برگردد که در چنین حالتی زمینه برای صادرات نفت ایران به کشورهای جهان فراهم میشود. عرضه نفت ایران به بازاری که همین حالا هم بازار کاملا اشباع از نفت است.
این کارشناس با توجه به این اوضاع و شرایط، هشدار میدهد که این سال جدید برای قیمتها ممکن است به منزله قطار وحشت باشد که در خط ریلی مرتفع و پر پیج و خمی در حرکت است.