ساخت سدهای آبریز و صیدون کهگیلویه ظرفیتی مهم برای تامین آب و ایجاد اشتغال پایدار است.
حجت الاسلام موحد در این دیدار به مهمترین طرحهای مورد نیاز برای توسعه حوزه انتخابیه اشاره کرد و افزود: انجام مطالعات و اختصاص اعتبار برای ساخت دو سد آبریز و صیدون در شهرستان کهگیلویه علاوه بر تامین آب آشامیدنی، صنعتی و تولید برق، آب ۳۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کهگیلویه و چرام را تامین می کند.
وی ادامه داد: توسعه گردشگری یکی از مهمترین راههای ایجاد اشتغال و رونق تولید این دو شهرستان از دیگر مزایای اجرای این طرح است.
حجت الاسلام موحد محور ملی دهدشت به پاتاوه را یکی از طرحهای مهم کهگیلویه و بویراحمد برای برون رفت بخش زیادی از مناطق مختلف این استان دانست و اضافه کرد: با گذشت حدود ۳ دهه از آغاز عملیات اجرایی بزرگترین طرح راهسازی جنوب کشور بخشی از این طرح زیر بار ترافیک رفته و برای تکمیل قطعه سوم که پیشرفت خوبی هم دارد اعتبار ویژه ای نیاز است.
نماینده مردم شهرستانهای کهکیلویه، بهمئی چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی ساخت باند دوم جاده ارتباطی خیرآباد به دهدشت را یادآور شد و ادامه داد: همچنین در طول این مسیر یکی از نیازهای اساسی راههای منطقه، ساخت باند دوم خیرآباد دهدشت است که نیاز است توجه خاصی به این محور شود.
وی خواستار بهسازی جاده باغچه سادات به دهدشت شد و گفت: این محور یکی از محورهای اتصال دهنده مناطق شهرستان کهگیلویه به یاسوج مرکز استان است که به علت حادثه خیز بودن هر ساله تعداد زیادی از مردم جان خود را بر اثر تصادف در این محور از دست میدهند و که باید با اختصاص اعتبار لازم طرح بهسازی این مسیر تکمیل شود.
حجت الاسلام موحد محور ارتباطی فارس، کهگیلویه، خوزستان که از منطقه پل بریم، باشت، چرام، دهدشت، قلعه دختر، قلعه رئیسی، دیشموک و باغملک در خوزستان می گذرد، را از دیگر طرحهای اساسی توسعه راهها در کهگیلویه و بویراحمد دانست و خواستار تکمیل مطالعات و آغاز عملیات اجرایی این طرح شد.
وی به سدهای در دست اجرا در شهرستانهای حوزه انتخابیه اشاره کرد و افزود: ساخت دو سد سرپری و کوهبرد کهگیلویه ظرفیتی مهم برای توسعه دو بخش کشاورزی و گردشگری در این شهرستان است که سد کوهبرد با بیش از ۹۵ درصد پیشرفت کاری به دلیل کمبود اعتبارات و مطالبات ۸۰ میلیارد ریالی پیمانکار تعطیل است.
موحد اضافه کرد: این سد با ظرفیت ذخیره سالانه ۲و نیم میلیون متر مکعب آب و پیش بینی آبیاری بیش از ۳۵۰ هکتار زمین کشاورزی و اشتغال مستقیم برای ۲۰۰ نفر است که در صورت تامین اعتبار لازم در دهه فجر به بهره برداری میرسد.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور هم در این جلسه ضمن قدر دانی از پیگیریهای حجت الاسلام موحد برای حل مشکلات و توسعه مناطق مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: سازمان برنامه و بودجه همه تلاش خود را به کار خواهد بست تا اقدامات لازم برای توسعه و رونق بخشهای مهم راه، صنعت، کشاورزی، گردشگری و خدمات شهری در شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی چرام و لنده را محقق شود.
اقای نوبخت، از اختصاص اعتبار به طرحهای مطرح شده خبر داد و افزود: اعتبارات لازمبرای تکمیل این طرحهای به زودی اختصاص و ابلاغ میشود که در آینده نزدیک شاهد سرعت بخشی و بهره برداری از این طرحها خواهیم بود.