به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ؛ روزنامه الکترونیکی رای الیوم در مطلبی به قلم خیام الزعبی، نویسنده سوری، با اشاره به هشدارهای دونالد ترامپ به این سئوال پاسخ داد که آیا آمریکا شاهد بروز جنگی داخلی خواهد بود؟
رای الیوم نوشت: امروز و پس از آنکه روند اتفاقات امنیتی در آمریکا، با اقدام بی سابقه هواداران دونالد ترامپ در یورش به ساختمان کنگره، رو به تیرگی نهاد، کسی در این نظریه که آمریکا مورد توجه تمامی جهانیان قرار گرفته است، با من اختلاف نظر ندارد، خطری که کاخ سفید هم آن را درک کرده است.
روند این اتفاقات موجب شد تا نگران سناریوی جنگ داخلی در آمریکا باشیم، روندی که میتواند با به هم ریختن آرامش داخلی ایالات متحده، جایگاه این کشور را در جهان مخدوش کند و موجب تقویت اقدامات نژادپرستانه در طیفهای مختلف مردم آمریکا شود. در چنین شرایطی اتفاقاتی، چون اقدام ترامپ در زیر پا گذاشتن قوانین بین الملل و عرف دیپلماتیک و تلاش برای به خدمت گرفتن سیاستهای آمریکا در تامین منافع فردی و اطرافیانش، شرایط را به جایی خواهد کشاند که بازسازی ویرانههای ترامپ نیازمند سالها زمان خواهد بود.
در آن سوی قضیه هم شاهدیم هفتاد میلیون نفر به ترامپ رای داده اند که به این معنی است که او میتواند با اتکا به این پشتوانه، برای باقی ماندن در قدرت مبارزه کند. این اتفاق وقتی جدیتر میشود که بدانیم فروش سلاح در داخل آمریکا، تنها در چند ماه اخیر، به بیش از ۱۷ میلیون قبضه رسیده است. در چنین شرایطی، ترامپ در پی تحریک هوادارانش به سمت شورش و انقلاب علیه نظام سیاسی است. ترامپ در همین حال میداند در نقطه مقابل نیز آمادگی برای ایستادن در مقابل چنین حرکتی وجود دارد. آنچه گفته شد تصویری از عمق بحران آمریکاست که انقلابی علیه نظام سیاسی کشور و تهدیدی برای نمایندگان کنگره به شمار میآید. تحولات فوق، پرده از تلاشهای آمریکا بر میدارد و آشکار میسازد این کشور برای رهبری جهان، مسیر نقض قانون بین المللی، استبداد و بهره برداری از بحرانها را در پیش گرفته است.
هر بار که آمریکا در کشوری مداخله کرد، چیزی جز خرابی، جنگ و فتنه به بار نیاورد. این کشور با بهره برداری از هر نوع بحران در هر کشوری سعی میکند منافع و راهبردهای خود را تامین کند.
با آنکه همه ملتها میدانند نفوذ آمریکا به صورت مداوم در حال کاهش است و واشنگتن برای رهبری تحرکات منطقه، نفوذ سابق را ندارد، با این حال اگر مداخله آمریکا و در ادامه همدستی عناصر داخلی دیگر کشورها نبود، حوادث و اتفاقات بسیاری از کشورهای عربی، به بحران شدید و درگیریهای خونین منجر نمیشد تا در نتیجه این کشورها در ادامه شاهد گسترش اندیشههای تکفیری و تروریستی نباشند و به محلی برای رویش و خیزش نیروهای مزدور تبدیل نشوند.
تداوم بحران در آمریکا در سایه اختلاف نظرهای کنونی این کشور، میتواند شریط را بحرانیتر کند و از سوی شبه نظامیان سازمان نایافته، اما مسلح به انواع تسلیحات که دهها نیروی آموزش دیده هم در عضویت خود دارند، به شورش و هرج و مرج تبدیل شود. برخی از درگیری میان هواداران بایدن وترامپ و امکان بروز جنگ داخلی در برخی ایالتهای آمریکا میگویند، روندی که ممکن است موجب جدایی طلبی برخی از ایالتها از دولت فدرال شود، اتفاقی که اگر رخ دهد، به سرعت بر معادلات منطقهای و جهانی اثر خواهد گذاشت. برخی هم میگویند چنین توفانی در راه است و آرامش کنونی، مقدمهای برای این اتفاق است.