رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه: در اسلام نظام سیاسی، قضایی، اقتصادی، امنیتی و نظامی گری داریم که در همه این موضوعات دست بالاتر نسبت به سایر تمدن ها داریم که در تمدن نوین اسلامی باید همه این ظرفیت ها را احیاء کنیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین خاموشی در پنجمین هفته علمی تمدن نوین اسلامی در محل یادمان شهدای هفتم تیر با توصیف تمدن نوین اسلامی افزود: اگر تمدن را همان جریان جامعه پذیری بشر بدانیم منظور از نوین ان است که الزامات روز جامعه را در نظر بگیریم و ویژگی های قرآنی داریم که آن را نسبت به سایر تمدن ها متمایز می کند.
وی با تاکید بر اینکه جامعه اسلامی باید جامعه پیشرو نسبت به سایر جوامع باشد گفت: ما در اسلام نظام سیاسی ،قضایی، اقتصادی ، امنیتی و نظامی داریم و در همه این موضوعات هم نسبت به سایر تمدن ها دست بالاتر را داریم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: انقلاب اسلامی با دو ویژگی بر اساس نظام بندگی خدا و آن چه او مقرر کرده و دوم بر اساس مبارزه با طاغوت و شیطان شکل گرفت؛ امروز اگر همه با هم جمع می شوند و میخواهند با ما مقابله کنند به این دلیل است که ما می خواهیم با طاغوت مبارزه کنیم و همه تحریم ها به همین خاطر است.
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی با بیان اینکه این جامعه باید دست بالا در نظامات داشته باشد گفت: حس همدردی و همگرایی که در نهاد دین ما نهفته بسیار مترقی و پیشرفته است فرد تربیت شده جامعه اسلامی فکر سایر افراد جامعه هم هست چرا که در نظام اقتصادی اسلام فقر زدایی، کمک به مظلوم، درمان بیماران و رسیدگی به ضعفا در متنش هست و اکنون نیز دست بالا در نظام اقتصادی این است که اقتصادی خود بنیان داشته باشیم و روی پای خودمان بایستیم چرا که هیچ کشوری چیزی به ما نمی بخشد.
وی با طرح این پرسش که بحث وقف که در فقه ما موجود است چگونه می تواند در تمدن سازی دخیل باشد افزود: فقها، علما و اقتصادانان ما باید در مورد وقف پول هم فکر کنند فرض کنید بانک یا صندوق اعتباری شکل بگیرد که واقفین هر کدام یک یا 10 میلیون در آن بگذارند و در نیاورند که انباشت این پول ها قدرت اقتصادی ایجاد کند اگر فقها در این خصوص نظر دهند و مقام معظم رهبری پاسخ استفتاء بنده را بدهند و صندوق اعتباری شکل بگیرد منافع و قدرت مالی آن می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه هزار و 100 مرکز درمانی موقوفه داریم گفت: در طول تاریخ بسیاری از کسانی که مکنت مالی داشتند به نیت درمان بیماران فضایی ساختند تا بیماران مدنظرشان یا به طور عموم همه بیماران در آن مورد درمان قرار بگیرند اما امروزه واقفان وقف خود را به اموری تخصصی تر از بحث درمان اختصاص می دهند به طور مثال یکی از پیشرفته ترین موقوفات درمانی مربوط به تولید تجهیزات پزشکی در بیمارستان نمازی است که فعالیت تولید ایمپلنت های درمانی می کنند.
حجت الاسلام و المسلمین خاموشی افزود: ساختار وقف ابتدا به گونه ای بود که افراد عین مالشان را وقف می کردند به همین خاطر بسیاری از موقوفات اکنون به شکل زمین است و ما می توانیم وقف را در خیلی از کارها و موضوعات مشارکت بدهیم و ازاین طریق منفعتی را به عموم مردم برسانیم.
وی با بیان اینکه دو میلیون هکتار زمین در اختیار اوقاف است گفت: اکنون سوخت فسیلی مصرف زیادی در کشور دارد و به این گونه های انرژی یارانه نیز تعلق می گیرد ما می توانیم با اختصاص زمین به گروه هایی که باتری لیتیومی تولید می کنند این کمک و مشورت را بدهیم که اگر بتوانند این باتری را جایگزین سوخت فسیلی موتورسیکلت ها کنند و سوخت این موتورسیکلت ها را خارج از مرز ها بفروشیم و ارز وارد کشور کنیم، ببینید چقدر ارز وارد کشور می شود ما می توانیم زمینه این کارها را تامین کنیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی افزود: به تازگی به یاد حاج قاسم سلیمانی وقف هایی با عنوان مقاومت انجام می شود و برخی از مردم برای این هدف والا اموال خودشان را می دهند که این نشان از پویایی امر وقف است که می تواند در بسیاری از موضوعات نقش آفرینی کند.