معاون رئیس جمهور: به توانمندی توسعه ساخت موتورهای برقی رسیده ایم و حتی توان ساخت موتورهای ۸ کیلووات به صورت تجاری را داریم.
وی ادامه داد: در حوزه حمل و نقل یک بحث جدی برقی سازی است که در همین زمینه تمام اجزا در معاونت علمی و فناوری در حال فعالیت هستند و ساختار خودروسازی کشور را متحول و استارتاپهای زیادی را وارد این میدان میکند که اگر خودروسازها وارد نشوند عقب میافتند.
ستاری افزود: بازار خودرو به طور طبیعی به این سمت حرکت میکند و پتانسیل بسیار بالایی هم استارتاپها دارند.
وی ادامه داد: در خصوص ساخت باطری، پروژههای متعددی داریم مخصوصا ساخت باطریهای پایه لیتیوم که در رابطه با هوشمندسازی آن پیشرفتهای زیادی داریم و در اتوبوسهای برقی هم پروژههای فعالی داریم که سعی میکنیم به نتیجه برسد.
ستاری تصریح کرد: برای موتور برقی چند سازنده خوب توسعه یافته در کشور داریم تا جایی که برای موتورهای ۸ کیلووات به صورت تجاری؛ آمادگی ساخت و تولید دارند و این موضوع توسعه قابل توجهی پیدا کرده است وخواهش میکنم نمایشگاهی برگزار شود تا بتوانیم این دستاوردها را به نمایش بگذاریم.
موتورهای برقی بسیار توانمندتر از موتورهای بنزینی کار میکند و برای شهری مثل تهران که حدود ۱۱ درصد آلایندگی آن مربوط به موتورهای بنزینی است رفتن به سمت موتورهای برقی یک ضرورت است.
ستاری با اشاره به حذف باطری در موتورهای برقی و نصب سوآپ باطری در این موتورها خاطرنشان کرد: ایدهی سوآپ باطری باعث میشود بخش زیادی از هزینه تلف شده را کاهش دهیم تا قابل رقابت با موتورهای بنزینی شود و امیدواریم در آینده در محدودههایی مثل محدوده طرح ترافیک پلتفرمهایی باشد که حتما از وسایل برقی استفاده شود.