ضایعات کشاورزی ،فرصت پنهان اقتصادی در مازندران
فراوری مرکبات در کنار ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری، ارزش اقتصادی محصول دور ریز را ۱۰ برابر افزایش میدهد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز مازندران ، باغداران مازندرانی با تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن مرکبات کشور بیشترین سهم تولید این محصول باغی را دارا هستند محصولاتی که سالها در بازارهای خارجی نام آشنا است.
مدیر جهاد کشاورزی مازندران گفت: کمتر از ۱۰ درصد مرکبات داخل استان مصرف و صادر میشود.
شهید فر افزود: محصولات مرکبات از باغ تا انبار ۲۵ تا ۳۰ درصد تبدیل به ضایعات میشود و بخشی از مرکبات خارج از وزن استاندارد ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم به هدر میرود.
او گفت: ۲۰ درصد میوههای ریز در استان قابلیت تبدیل شدن دارند که به دلیل فراهم نبودن بسترهای فراوری و صنایع تبدیلی به ضایعات تبدیل میشوند.
شهیدی فر این میزان ضایعات یا دور ریز را حدود ۵۴۰ هزار تن به ارزش هزار و ۶۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: با تبدیل شدن به آبمیوه و کنسانتره میتوان در کنار ایجاد اشتغال پایدار و ارزآوری، ارزش اقتصادی این محصول دور ریز را ۱۰ برابر افزایش داد.
۲ هزار تن آب پرتقال در سالهای ۹۷ و ۹۸ از کشورهای اتریش، برزیل و آلمان وارد کشور شد .
مهدی حسن پور گزارش می دهد.