به دنبال ناآرامی در آمریکا
اشتاین مایر: آسیب پذیر بودن قدیمیترین دموکراسی جهان را دیدیم
رئیس جمهور آلمان گفت اراذل و اوباش مسلحی که به دست رئیس جمهور مستقر تحریک میشوند تا به ساختمان کنگره آمریکا حمله ور شوند، در واقع این حمله، حمله به قلب دموکراسی آمریکایی بود
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی «فونیکس» آلمان، رئیس جمهور آلمان در واکنش به ناآرامیهای اخیر در آمریکا گفت: دیدیم که حتی قدیمیترین و قدرتمندترین دموکراسی جهان تا چه میزان آسیب پذیر است.
فرانک-والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان (دیروز) با شرکت در یک کنفرانس مطبوعاتی در کاخ «بِلوو» (اقامتگاه رسمی رئیس جمهور آلمان در برلین) طی بیانیهای اعلام کرد: انتقال مسالمت آمیز قدرت که در نتیجه یک انتخابات آزاد حاصل میشود، در واقع سنگ بنای اولیه دموکراسی است. اراذل و اوباش مسلحی که به دست یک رئیس جمهور مستقری تحریک میشوند تا به ساختمان کنگره آمریکا حمله ور شوند در واقع این حمله، حمله به قلب دموکراسی آمریکایی بود؛ حملهای که به قرار مسموع در حال حاضر، چهار کشته برجا گذاشته است. مشاهده این تصاویر، ما را شوکه کرد.
وی افزود: دیدیم حتی قدیمیترین و قدرتمندترین دموکراسی جهان تا چه میزان آسیب پذیر است. صحنههایی که مشاهده کردیم، نتیجه دروغها و دروغهای بیشتر، ماحصل ایجاد شکاف و تحقیر دموکراسی و نیز علت نفرت و انزجار، حتی از بالاترین سطح (سیاسی یک کشور) است. این (وقایع)، یک نقطه عطف تاریخی برای آمریکا و حمله به دموکراسی لیبرال است. با این حال اطمینان دارم دموکراسی آمریکایی، قویتر از این نفرت پراکنی است؛ چرا که نهادهای دموکراسی، قدرتمندتر از دروغ و نفرتند. انتخاب جو بایدن، اکنون تایید شده است و بیستم ژانویه (یکم بهمن ۹۹)، نزدیک است تا در آن روز، شاهد یک انتقال قدرت دموکراتیک باشیم. ما در نظر داریم با رئیس جمهور منتخب آمریکا و با تمامی دموکراتهای درستکار و باصداقت، فارغ از آنکه به کدام حزب تعلق دارند، کار کنیم.
رئیس جمهور آلمان ادامه داد: مشعل دموکراسی، دوباره روشنتر نور میتاباند. البته این فقط به خودی خود اتفاق نمیافتد. زمانی که تصاویر کاخ کنگره یا ساختمان «کاپیتول» (جایگاه دائمی کنگره آمریکا در منطقه کپیتال هیل شهر واشنگتن دی سی) را نگاه میکنیم، فراموش نمیکنیم که به شکل و ابعاد دیگر، مخالفان دموکراسی (چندی پیش)، محوطه ساختمان «رایشستاگ» (ساختمان پارلمان فدرال سراسری آلمان موسوم به بوندس تاگ) را به اشغال خود درآوردند؛ بنابراین من این پیام را حتی امروز ارسال میکنم که نفرت و انزجار و همین طور دروغ پراکنی و خشونت، دموکراسی را به مخاطره میاندازد.
او گفت: فکر میکنیم در این زمانه سخت و دشوار عالم گیری کرونا و نیز در سال انتخابات (پارلمانی) که البته برای ما نیز متصور است، دموکراسی، ارزشمندترین و گرانبهاترین متاع است. حیات دموکرسی به مشارکت شهروندانش وابسته است و به حرمت مداری و حفظ مقررات و نهادهای مربوط به آن نیاز دارد. دموکراسی، کالایی است که میتوانیم در آلمان نیز به وجودش اطمینان کنیم و دموکراسی ما مهمتر از تمامی اختلافات مان است.