واشنگتن پست در مقاله ای نوشت؛
چرایی بایکوت خبری اِشغال کنگره آمریکا در غرب
روزنامه واشنگتن پست نوشت: اگر آشوبهای واشنگتن در کشور دیگری رخ میداد، رسانههای غربی چگونه پوشش میدادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ روزنامه "واشنگتن پست" در مقالهای به قلم «کارن عطیه» نوشت، اگر ما درباره حمله به کنگره در واشنگتن به همان شیوهای صحبت میکردیم که درباره خشونت سیاسی در یک کشور خارجی صحبت میکنیم، رسانههای غربی به شکلی متفاوت آن را پوشش میدادند.
این روزنامه آمریکایی نوشت، خشونت سیاسی و آشوب روز چهارشنبه در آمریکا به حد انفجار رسید و افراطیون وفادار به دونالد ترامپ رهبر راستگرا در آمریکا به ساختمان پارلمان در پایتخت این کشور، واشنگتن، حمله کردند و نمایندگان را وادار کردند در مکانهایی امن مخفی شوند.
واشنگتن پست هواداران ترامپ را اراذل و اوباش لقب داد
این اراذل و اوباش توسط شخص ترامپ برای این اقدامات تحریک شده بودند. این رئیس جمهور در خلال سخنرانی در میان هزاران تن از حامیانش در صبح روز حادثه، نتیجه انتخابات ماه نوامبر را "حملهای فاحش به دموکراسی ما" توصیف کرد و از مردم خواست به سمت کنگره بروند "چون شما هرگز اجازه نمیدهید کشورمان به دوران ضعف بازگردد. "
به سرعت جمعیتی به ساختمان کنگره حمله کردند، موانع پلیس را بر هم زدند و در تلاش برای ایجاد اخلال در مراسم تایید انتخابات ریاست جمهوری که به شکست قاطع ترامپ منتهی شد، شیشهها را شکستند. در این میان نیروهای امنیتی در داخل کنگره یک زن را به ضرب گلوله کشتند و سه نفر دیگر نیز به دلائل نامشخص در این حوادث جان خود را از دست دادند. یک بمب کنار جادهای نیز در مقر کمیته ملی جمهوری خواهان حاکم یافت شد و مقرهای کمیته ملی دموکراتهای مخالف پس از کشف یک بسته مشکوک تخلیه شد.
کودتا در آمریکا
روزنامه واشنگتن پست در مقاله خود افزود، در حالی که ناظران در تقلا بودند این اقدام را کودتا خوانده یا "جرقه یک تصاحب قدرت استبدادی" بنامند، حامیان ترامپ، نمایندگان را به وحشت انداختند و آنها را وادار کردند تا فرایند تایید نتیجه انتخابات را متوقف کنند. صدها نفر از این افراد در حال چپاول اموال و سردادن شعار دیده شدند در حالی که برخی افسران پلیس در موضعی منفعلانه فقط نظاره گر اوضاع بودند.
با اینکه گروههای راستگرا، طرحهای خودشان را به صورت آنلاین شرح داده بودند و برخی از آنها تی شرتهایی با برچسب " جنگ داخلی" در این مراسم به تن داشتند، بسیاری از آمریکاییها از جمله خبرنگاران برجسته، سیاستمداران و مقامات امنیتی نارضایتی خودشان را از این وقایع ابراز کردند. البته خشونتهای نژادی و سیاسی بخشی از تاریخچه مستعمره سابق انگلیس برای چندین قرن بوده است و به ویژه در چهار سال اخیر تشدید شده است.
ابراز نگرانی سران جهان از آشوب ها در آمریکا
این روزنامه آمریکایی تاکید کرد که سران جهان نسبت به این خشونتها ابراز نگرانی کردند، اما هیچ تعهد علنی برای اعزام نیروهای حافظ صلح به واشنگتن ارائه نشد. عدهای دیگر پیشنهاد کردند «کندال جنر» ستاره و مدل آمریکایی به عنوان نماینده ویژه به واشنگتن برود و با پیشنهاد دادن نوشابه پپسی به افراطیون نظم و قانون را برگرداند. سازمان ملل متحد بیانیهای صادر نکرد. اتحادیه آفریقا موضع عدم مداخله اتحادیه اروپا را در خصوص دموکراسی شکننده آمریکا دنبال کرد و گفت: "ما نیز به راه حلهای آمریکایی برای مشکلات آمریکایی معتقدیم. "
این تلاش برای کودتا در شرایطی شروع شد که این مستعمره سابق انگلیس همچنان درگیر واکنشی ناکارآمد به همه گیری ویروس مرگبار کروناست؛ واشنگتن در روز چهارشنبه رکورد بیش از سه هزار و هشتصد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را ثبت کرد.
اقدامات تحریک آمیز ترامپ برای حمله به کنگره
واشنگتن پست نوشت، در همین حال واکنشهای سیاسی به خود ترامپ به سرعت به جریان افتاد: توئیتر و دیگر رسانههای اجتماعی، فعالیت او را ممنوع کردند. تصاویر ارسالی از کنگره وحشتناک بود.
«مارکوس هاروی» یکی از ساکنان واشنگتن و از اعضای اقلیت قومی سیاه پوست در این کشور گفت: "من میتوانم ببینم که این مردم سفیدپوست عصبانی اند. اما چرا آنها به ساختمانهای کشور خودشان حمله میکنند؟ نمیتوانند به نشانه اعتراض روی زانو بنشینند یا کار دیگری بکنند؟ ساختمانها به هر حال مهم هستند. "
گرفتن خشونت آمیز کرسی دولت، برخی کارشناسان را در خصوص مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز دچار سردرگمی کرده است، اما عدهای دیگر به این مسئله اشاره کردند که توانمندی این اراذل و اوباش برای استیلا بر نیروهای امنیتی تصادفی نبوده است.
تفاوت بین برخورد پلیس آمریکا با سیاهپوستان و سفید پوستان
کارلوتا لوکاس کارشناس مقابله با افراط گرایی خشونت آمیز در هاوانا گفت: "آمریکا دوست دارد از نیروی غالب برای تسلیم و بازداشت تودههای معترض سفید و سیاه پوستی استفاده کند که علیه ظلم راهپیمایی میکنند. اما ما شاهدیم نیروهای پلیس اجازه میدهند افراط گراهای سفیدپوست خطرناک به یکی از مهمترین ساختمانها در آمریکا وارد شوند. وقتی پای حفاظت در برابر خشونت افراط گرایانه سفیدپوستان به میان باشد، به اصطلاح «خط آبی باریک» در آمریکا (اشاره به نیروی پلیس و حفظ امنیت جامعه) تا حد میکروسکوپی باریک میشود.
یکی از مقامات انتظامی ناشناس سعی کرد تفاوت بین برخورد نیروهای پلیس را در هنگام مواجهه با معترضان سیاهپوست شاکی از نژادپرستی که به صورت انبوه بازداشت میشوند و مورد حمله قرار میگیرند، و افراطیون سفید پوست که تنها تعداد معدودی از آنها بازداشت میشوند، توضیح دهد.
وی گفت: "خب در واقع ما اوضاع را محاسبه میکنیم. یک معترض سیاه پوست برابر با سه پنجم یک معترض سفید پوست است و یک زن سیاه پوست اصلا به حساب نمیآید؛ بنابراین برای برقراری توازن، این ریاضیات به کار گرفته میشود. "
یک روز پس از آنکه رای دهندگان سیاه پوست و سازمان دهندگان به انتخاب اولین سناتور سیاه پوست از ایالت جنوبی جورجیا کمک کردند و اکثریت کنگره در اختیار دموکراتهای مخالف قرار گرفت، خشونت در پایتخت آمریکا کم شد.
با انتشار این عکسهای خشونت و آشوب در رسانههای اجتماعی، جو بایدن برنده انتخابات ماه نوامبر خطاب به ملت آمریکا سخنرانی کرد و سعی کرد آنها را آرام کند.
بایدن گفت: "صحنههای آشوب در کنگره بازتابی از یک آمریکای واقعی نیست و بیانگر آنچه که ما هستیم نمیباشد. "
آلفوس هاکسلی استاد ادبیات و مطالعات آمریکا از لیبریا گفت: "این عبارت «این ما نیستیم» یک ترجیع بند بسیار معمول در ادبیات انگلیسی آمریکایی است. این عبارت واکنشی غیرارادی است که در مواجهه با خشونت فزاینده سفیدپوستها و حملات به دموکراسی مورد استفاده قرار گرفته است. "
هاکسلی در این مصاحبه به قفسه کتابهای خود سری زد و یک کتاب را برداشت، کتابی از آنیس نین نویسنده فرانسوی -کوبایی در سال ۱۹۴۰ که در آن آمده است: "آمریکا بخاطر مکتبهای سختگیرانه اش و تنفرش از حساسیت، در خطر بسیار بزرگتری قرار دارد و روزی مجبور میشود بهای آنها را بدهد. "
او این کتاب را بست و آهی کشید.
وی گفت: "این رویه با ترامپ شروع نشده است. بزرگترین تهدید پیش روی سفیدپوستان آمریکا همواره نژاد و خشونت در آمریکای سفید بوده است و اگر این کشور با خودش ارتباط برقرار نکند، دموکراسی آمریکا در واقع بهایی سنگین میپردازد. آمریکا هر آنچه را که در روحش باقی مانده است، از دست خواهد داد. "