نقش چربی قهوهای در پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها
چربی قهوهای بافتی جادویی است که برخلاف چربی سفید که کالری ذخیره میکند، این چربی انرژی را میسوزاند و دانشمندان امیدوارند که ممکن است کلید درمانهای جدید چاقی باشد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی و فرهنگی و هنر
ی خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان در مطالعه بیش از ۵۲ هزار شرکت کننده دریافتند کسانی که چربی قهوهای قابل تشخیص داشتند، کمتر از همسالان خود دچار بیماریهای قلبی و متابولیکی نظیر دیابت نوع ۲ و بیماری عروق کرونر میشوند.
«پال کوهن»، سرپرست گروه تحقیق دانشگاه راکفلر نیویورک آمریکا در این باره میگوید: «برای اولین بار فواید چربی قهوهای در کاهش ریسک برخی مشکلات تأیید شد. این یافتهها اعتماد ما را در مورد احتمال هدف قرار دادن چربی قهوهای برای منافع درمانی بیشتر میکند.»
اگرچه چربی قهوهای چندین دهه در نوزادان و حیوانات مورد مطالعه قرار گرفت، اما در سال ۲۰۰۹ دانشمندان ارزیابی کردند که این چربی در برخی از بزرگسالان، عمدتاً در اطراف گردن و شانهها نیز وجود دارد.
محققان مشاهده کردند چندین بیماری شایع و مزمن در بین افرادی که چربی قهوهای قابل تشخیص داشتند شیوع کمتری دارد. به عنوان مثال، در مقایسه با ۹.۵ درصد افرادی که چربی قهوهای قابل تشخیص نداشتند، تنها ۴.۶ درصد افراد دارای چربی قهوهای مبتلا به دیابت نوع ۲ بودند. به همین ترتیب، ۱۸.۹ درصد دارای کلسترول غیرطبیعی بودند، در حالی که در افراد بدون چربی قهوهای، این رقم ۲۲.۲ درصد بود.
همچنین مطالعه نشان داد ریسک سه بیماری فشارخون بالا، نارسایی قلبی گوارشی و بیماری عروق کرونر در بین افراد دارای چربی قهوهای کمتر بود:
یافته جالب دیگر این است که چربی قهوهای موجب کاهش تأثیرات سلامت ناشی از چاقی میشود.