عضو هیئت علمی دانشگاه یزد: اقتصاد شهر یزد بر اساس مولفههای شهری رشد لازم را نداشته و سیاست جذب مهاجر آن نیز اشتباه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه یزد در شصت و یکمین نشست کانون تفکر اقتصادی دانشگاه یزد گفت: در مدلهای اقتصادی شهری مبتنی بر کسب و کار، شهر باید بتواند در سه سطح عرضه تولیدات و خدمات مطلوب به شهروندان و مشتریان، ایجاد پایداری زیستی و ارتقای سرمایه اجتماعی فعالیت کند.
علوی راد با تاکید بر اینکه در توسعه اقتصادی شهر ابتدا باید وضعیت شهر در مدلهای کسب و کار بررسی شود، افزود: متاسفانه بر اساس مقایسه مولفههای شهری، اقتصاد شهر یزد به اندازه شهرهایی با پراکندگی جمعیت خود در ابعاد مختلف، رشد لازم را نداشته است.
وی موضوع توسعه اقتصاد شهر یزد را مسالهای مهم با ابعادی وسیع عنوان کرد و اظهار داشت: یک شهر میتواند مسیر خود را به گونهای تعیین کند که افراد متفاوتتری به آن مهاجرت کنند. در مدل شهری چون یزد که جهان شهر بوده و میخواهد در سطح بینالمللی رقابت کند، نباید اینگونه در جذب مهاجر سیاست گذاری شود.
کارشناس صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی یزد هم تصریح کرد: شواهد نشان میدهد موج سرمایهگذاری در استان به شدت افزایش پیدا کرده و سرمایهگذران زیادی خواهان دریافت زمین از سوی شرکت شهرکها هستند.
محسن بهجت از رشد چهار برابری درخواست زمین شهرک صنعتی از سوی سرمایه گذاران خبر داد و افزود: شرکت شهرکهای صنعتی از نظر مستقر شدن افراد در زمینهای واگذاری این شرکت در حال رکوردزنی توسعه شهرک صنعتی در استان یزد است.
وی ادامه داد: با این اتفاق و افزایش مهاجران به شهر یزد باید برنامه ریزی شهری به گونهای انجام شود که توسعه متوازن در داخل استان اتفاق بیافتد.