"آش جوش پره" و هنر پخت "نان تفتون" گناباد در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گناباد گفت: هنر پخت
علیرضا شناسایی ادامه داد: آش جوش پره گناباد یکی از آشهای ستنی این شهر است که در جشنواره آشهای ایرانی در دو مرحله به عنوان رتبه برتر شناخته شد و اکنون در بومگردیهای سطح شهرستان و برخی رستورانها پخت میشود.
وی تصریح کرد: نان تفتوننیز یکی از نانهای سالم و ارگانیک گناباد است که در تنورهای سنتی و صنعتی بیشتر روستاها پخته و به عنوان یکی از سوغاتیهای محلی گناباد محسوب میشود.
شناسایی با بیان اینکه تعداد آثار معنوی ثبتی گناباد به ۱۶مورد رسیده است، افزود: ۱۵پرونده دیگر در زمینه آیینهای سنتی گناباد، تدوین و برای ثبت ارسال شده است.
وی ثبت سایر غذاهای سنتی گناباد مانند آش لخشک، نانکلمبه و قطاب را از دیگر برنامههای در دست اقدام، عنوان و خاطرنشان کرد: از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده در گناباد، ۱۴۸ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که در این میان قنات قصبه به عنوان تنها اثر ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو از جایگاه خاصی برخوردار است.