در نشست کنگره آمریکا مطرح شد
هشدار رئیس اکثریت سنا درباره تبعات لغو نتیجه انتخابات
رئیس اکثریت جمهوریخواه سنا گفت اگر نتیجه انتخابات را تنها بر پایه مشتی ادعا لغو کنیم، دموکرسی مان وارد مارپیچ مرگ خواهد شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، رئیس نمایندگان اکثریت جمهوری خواه در مجلس سنای آمریکا و نمایندهی ایالت کنتاکی در این مجلس در نشست کنگره به ریاست مایک پنس، معاون رئیس جمهور، تاکید کرد «نتیجهی انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ حتی به شکل غیرمعمول نزدیک هم نبود.»
سناتور میچ مک کانل گفت: «(در این نشست) داریم دربارهی گامی بحث و تبادل نظر میکنیم که هرگز در تاریخ آمریکا پیشینهای برای آن سراغ نداریم. پرسش این است که آیا کنگره باید رای مردم را نادیده بگیرد و نتیجهی انتخابات ریاست جمهوری را لغو کند؟ من ۳۶ سال در مجلس سنا خدمت کرده ام و این مهمترین رایی است که تاکنون به صندوق انداخته ام. رئیس جمهور ترامپ ادعا میکند نتیجهی انتخابات را (از او) دزدیده اند. ادعاهای او از اتهام زنیهای خاص محلی آغاز میشود و تا استدلالهای قانون اساسی و نظریههای فراگیر توطئه ادامه پیدا میکند. من از حق رئیس جمهور برای استفاده از دستگاه قضایی - از جمله ارائه دادخواست، نشستهای پرسش و پاسخ و نشستهای دادگاه در سراسر کشور- دفاع کردم. اما بارها و بارها ادعاهای او در دادگاهها رد شد؛ حتی در دادگاههایی که هوادار رئیس جمهور بودند ادعاهای او پذیرفته نشد.
وی افزود: تا جایی که سراغ داریم، در هر انتخاباتی که برگزار میشود اقدامهای غیرقانونی و بی نظمیهایی اتفاق میافتد اگر چه چنین اقدامهایی پذیرفتنی نیست. من از اقدام ترامپ برای ایجاد اصلاحات در نظام انتخاباتی کشور حمایت کردم؛ از رویههای عجیب و غریبی که سال گذشته در واکنش به گسترش همه گیری (ویروس کرونا در آمریکا) در دستور کار قرار داد دفاع کردم؛ اما چنین روشهایی نباید به روال عادی تبدیل شوند. اما دوستان و همکاران؛ موضوعی که پیش روی ما قرار دارد چیزی حتی نزدیک به اقدام غیرقانونی را هم ثابت نمیکند. ادعاهایی در این حجم و مقیاس میتواند کل فرایند انتخابات را از هم بپاشد.»
مک کانل تاکید کرد: «رای دهندگان، دادگاهها و ایالتها نظرشان را اعلام کرده اند؛ همهی آنها سخن شان را گفته اند؛ اگر ما نظرشان را نادیده بگیریم و برخلاف رای آنان حکم بدهیم، آسیبی همیشگی به جمهوری مان وارد کرده ایم. در واقع نتیجهی این انتخابات به شکلی غیرمعمول نزدیک هم نبود. در تاریخ معاصر، فکر میکنم در سال ۱۹۷۶، سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۴ نتیجهی انتخابات نزدیک بود. تفاوت آراء الکترال (در این انتخابات) تقریبا همانند تفاوتی است که در سال ۲۰۱۶ داشتیم. اگر نتیجهی این انتخابات را تنها بر پایهی مشتی ادعا لغو کنیم، دموکرسی مان وارد مارپیچ مرگ خواهد شد. دیگر هرگز مردم سراسر کشور نتیجهی انتخابات آینده را نخواهند پذیرفت. آنها هر چهار سال به هر قیمتی شده برای تصاحب قدرت تلاش خواهند کرد.»