نشست ستاد توسعه سواحل مکران با حضور معاون اول رئیس جمهور در بندر چابهار برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ؛ مدیر عامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار در این نشست گفت : هم اکنون چندین طرح عمرانی با اعتبار 2 هزار و 500 میلیارد تومان در این منطقه در حال اجراست که 937 میلیارد تومان آن تا پایان دولت دوازدهم به بهره برداری می رسد.
عبدالرحیم کردی افزود : با تلاش دولت و شورایعالی مناطق آزاد، محدوده منطقه آزاد چابهار از 14 هزار به 82 هزار هکتار افزایش یافت که 6300 هکتار آن در مرز ریمدان به اراضی منطقه آزاد چابهار متصل شده است.
وی گفت : خط ریلی چابهار به ریمدان می تواند به شرق اروپا برسد و به یک کریدور استراتژیک تبدیل شود.
مدیرعامل منطقه آزاد چابهار با بیان این که، بندر چابهار در مسیر تحول عظیم است، گفت: توسعه مشاغل محلی از جمله برنامه های این منطقه است بطوریکه 245 واحد تولیدی در حال کار هستند.
اجرای قانون مناطق آزاد سرمایهگذاری در مکران را تسهیل میکند
مشاور رییس جمهوری و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم در این نشست گفت: اجرای قانون مناطق آزاد سرمایهگذاری در مکران را تسهیل میکند و این سواحل هسته کلیدی تسریع در روند توسعه و پیشرفت منطقه جنوب شرق کشور است.
مرتضی بانک از سواحل مکران بهعنوان گنج نهفته ایران یاد کرد و افزود: رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۶۳ با تصویب و اجرای سند توسعه محور شرق، افق و چشم انداز بلندشان را در خصوص اهمیت این سواحل استراتژیک و راهبرد بهرهوری از آن در راستای تبدیل ایران به پل ارتباطی اقتصاد شرق و غرب و شمال و جنوب مطرح و ابلاغ کردند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کرد: در سال ۱۳۸۲ و با ابلاغ سند چشمانداز ایران در ۱۴۰۴، مجموعهای از راهبردهای عملیاتی جهت بهره برداریِ حداکثری از ظرفیتهای منحصر بفرد سواحل مکران، با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص ایران تبیین شد که با درج در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه در سرفصل امور اجرایی کشور قرار گرفت.
وی گفت: برخورداری منطقه جنوب شرق کشور از نعمت سواحل اقیانوسی، تاثیر بسزایی در ارتقای جایگاه ژئوپلیتیکی، توسعه همه جانبه اقتصادی - سیاسی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران داشته و نقش چشمگیری را در شکل گیری روابط بینالملل خواهد داشت.
تبدیل سواحل مکران ،به مرکز تولید، صنعت، تجارت و ترانزیت
بانک گفت: سواحل مکران با تأکید ۲ سند بالادستی "برنامه ششم توسعه" و "سند توسعه منطقه ساحلی مکران" به مرکز تولید، صنعت، تجارت و ترانزیت تبدیل خواهد شد.
وی تاکید کرد: مراحل عملیاتی پیشرفت این منطقه یکی پس از دیگری با سرعت و جدیت در حال اجراست و این منطقه پرشتاب ترین روزهای رشد خود پشت سر میگذارد.
بانک گفت: بنادر گوادر و چابهار بعنوان تنها بنادر اقیانوسی حوزه اکو بهترین محل برای ایجاد مراکز لجستیکی مشترک بین کشورهای عضو اکو برای مدیریت حمل و نقل منطقهای است و کشورهای عضو اوراسیا نیز بخوبی با ظرفیتهای این سواحل آشنا بوده و در حال تعامل جهت برقراری ارتباطات تجاری با محوریت ترانزیتی چابهار هستند.
وی بیان کرد: تجربه خوب توسعه بخش کشاورزی و صنایع تکمیلی آن در این منطقه و اراضی حاصلخیز منطقه مکران و منابع عظیم دریایی موجود امکان ایجاد قطب صنایع غذایی را در این منطقه مهیا کرده است.
وی افزود: لازم است با توجه به زیرساخت های در دست تامین، جذب هر چه بیشتر سرمایه داخلی و خارجی برای توسعه و ارتقای جایگاه ژئواکونومیک این منطقه در دستورکار قرار گیرد.
نشست توسعه سواحل مکران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، وزاری راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور، استاندار سیستان و بلوچستان، نماینده حوزه انتخابیه چابهار در مجلس، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد و جمعی از مسوولان در چابهار برگزار شد.
بازدید از شهر پیشین، مجتمع فولاد، صنعت مکران و بازدید از حاشیه شهر چابهار از دیگر برنامههای سفر معاون اول رییس جمهور در چابهار و کنارک اعلام شده است.
وی در این سفر دو روزه به استان فردا، پس از بازدید از بندر شهید بهشتی در چابهار به شمال سیستان و بلوچستان میرود و از طرح آبرسانی به 46 هزار هکتار اراضی کشاورزی، ایستگاه شهید میرحسینی و کانال خروجی چاه نیمهی چهارم بازدید میکند.
معاون اول رییس جمهور پس از این بازدیدها به مرکز استان سفر خواهد کرد و در جلسه خیران، نمایندگان احزاب و سرمایه گذاران سیستان و بلوچستان که در زاهدان برگزار میشود، شرکت میکند.
بازدید از پارک علم و فناوری و حاشیه شهر زاهدان از دیگر برنامههای معاون اول رییس جمهوری در این سفر ۲ روزه است.
وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در این سفر معاون اول رییس جمهوری را همراهی میکنند.